Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Стърготини живот“ чрез преживяното от Валери Георгиев

| обновено на 12.10.21 в 18:59

Учене през целия живот и откриване на нови перспективи – така определя писателското си търсене Валери Георгиев.

Въпреки че е професионално ангажиран със системата на МВР в Благоевград, в последните години познат и на обичащите разкази, есета, басни, епиграми, пословици и поговорки.

Тази вечер в зала „22-ри Септември“ в Благоевград той представи  новата си книга „Стърготини живот“.

 Сборникът е поредното литературно начинание, и както той сам определя написаното е „преминало кротко през рендето на опустошителното ни съвремие, поръсват с отрезвителни стърготини посърналия и жаден за щастие живот“.

Какво още се крие в „Стърготини живот“- опит да усетим красотата на краткия текст, казва Валери ге Оргиев, както се подписва под своите произведения авторът.

И обяснява какви още творчески опити ни представя в страниците на томчето.

Освен пред читателите в Благоевград, онези които имат важната задача да определят как се е справил с поредното си начинание, са в Пловдив и София. В следващите дни предстои среща с изданието и в тези градове.

Чрез личните контакти Валери Георгиев се стреми да окуражи всеки един, който все още не е набрал смелост да представи своите таланти пред по-голяма аудитория.

Първите публикации на Валери Георгиев, в различни български вестници и издания, са от 1989 година. Автор е и на две детски книжки. През 2019-та от печат излиза книгата му „17 бесни басни и други съкрушителни четива“.


Галерия

Вижте още
Радослав Тасков

Оставка на управител на общинско дружество в Благоевград

Управител на общинско дружество в Благоевград подаде оставка, ще избират нови управители на общинските дружества.  44 са точките, включени в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет в Благоевград, което ще се състои в петък, 29 октомври от 9:30 – това обяви на пресконференция председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков. Той..

публикувано на 27.10.21 в 14:02
Снимка:  ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград

30 години катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Юбилеят бе отбелязан с представяне на една специална документална изложба, която проследява първите стъпки на киното в България. „Изложбата е изключително образователна, с много богат, интересен архив, илюстрирани са всички знакови събития, свързани с навлизането на киното в България. Към тази изложба има архивно-документален филм „Пристигането на..

публикувано на 27.10.21 в 11:03

"Рестартирай Европа": Разширяват се правилата за роуминг на Европейския съюз след 2022 година

Премахването на таксите за роуминг в Европейския съюз в края на 2017г., е един от най-големите успехи за европейските потребители на мобилни услуги. Хората вече могат да използват мобилните си телефони, за да се обаждат, да изпращат SMS, както и да ползват мобилни данни, когато пътуват в евросъюза на същата цена като у дома. Малко от потребителите обаче..

публикувано на 26.10.21 в 15:08

Радостина Славкова: България с висока подкрепа за възобновяемите енергийни източници

„България определено демонстрира висока подкрепа на възобновяемите енергийни източници, дори по някои позициите в изследването е още по-висока, отколкото е на европейското ниво “, коментира за Радио Благоевград Радостина Славкова от екологичното сдружение „За Земята“. Социологическото проучване е проведено онлайн между 24 септември и 6 октомври от..

публикувано на 26.10.21 в 11:13

Православен храм в Благоевград с храмов празник

Църквата „Свети Димитър“ се намира в един от големите жилищни комплекси в Благоевград – „Струмско“. Храмът е изграден през 1832 година. Той е един от най-старите в Благоевградската духовна околия. Днес църквата изглежда като нова, впечатлява посетителите с достолепния си вид, а обновлението и украсяването му продължава с нови стенописи отвън и..

публикувано на 26.10.21 в 09:09

В мола със зелен сертификат

От полунощ влязоха в сила новите противоепидемични мерки, според които зеленият сертификат вече е задължителен за местата, където може да има струпване на хора на закрито – заведения, кина, театри, фитнеси и спортни зали, както и търговски обекти на 300 кв. метра. Той се изисква и за служителите в тези обекти. Без зелен сертификат можем да..

публикувано на 25.10.21 в 14:54

Росица Гърджелийска: Често рисувам контрасти

„Преди главно използвах маслени бои и се борех с грамадни платна, но с времето това спря да ми харесва. Постепенно се преориентирах към техника, която хем да ми харесва, хем да не изисква толкова пространство. Тънкописецът ми е голяма страст, а акварелът – голяма мъка, с която се боря от години, и която вече се превръща в любима техника. Не се придържам..

публикувано на 24.10.21 в 13:38