Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Световната среща на българските медии започва в Рилския манастир

Снимка: Венета Николова

Българската телеграфна агенция организира за 16-и път Световна среща на българските медии. Тазгодишното издание ще започне от 11 часа в Рилския манастир. Темата "Медии и истина" събира 27 журналисти от 17 държави, които правят български медии по светаПочти всички ще дойдат на живо в Рилския манастир в навечерието на празника на "Свети Иван Рилски" на 19 октомври. Миналата година заради COVID-19 срещата не се състоя. Дискусиите по време на срещата ще се проведат в четири панела – „Вярата в медиите“, „Надеждата в медииите“, „Лъжата в медиите“ и „Изборът в медиите“. Очаква се форумът да бъде открит от Симеон Сакскобурготски. На срещата ще присъстват служебните министри на външните работи – Светлан Стоев, и на образованието и науката – Николай Денков. Неврокопският митрополит Серафим и епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир, ще благословят началото на медийния форум. 


Вижте още

Дамската организация на ГЕРБ – Кюстендил номинира новото си ръководствово

Структурата на Жени ГЕРБ в област Кюстендил проведе отчетно-изборно събрание, по време на което бе номинирано новото ръководство на организацията. Отчет на дейността от създаването й през 2008 г. до момента направи нейният областен клубен ръководител Реонита Йорданова. Тя припомни най-силните и ключови моменти от дейността на..

публикувано на 21.01.22 в 19:16

„Пирин“ подписа с японец и падна от „Спортист“ (Своге)

Футболният отбор на „Пирин“ подписа за година и половина с японския халф Казуки Такахаши час преди втората си зимна контрола. Азиатецът започна като титуляр в двубоя срещу „Спортист“ (Своге), който орлетата загубиха с 1:3 на стадион „Христо Ботев“. Такахаши бе в стартовата 11-орка и в първия зимен спаринг – в сряда със „Струмска слава“..

публикувано на 21.01.22 в 19:11

Изложба на Румен Скорчев бе открита в Благоевград

Тази вечер в Градската художествена галерия – Благоевград бе открита изложба на световноизвестния български художник, график и илюстратор академик Румен Скорчев. В двете зали на галерията са показани 58 произведения на художника от фонда на Художествената галерия „Никола Маринов“ – Търговище.  Търговище е родният град на Румен Скорчев. Художникът работи..

публикувано на 21.01.22 в 18:52

Вторият срок започва на 7 февруари, 9 дни почивка от 29 януари

Учениците няма да учат общо 9 календарни дни между двата учебни срока - ваканцията им ще бъде от 29 януари до 6 февруари, включително. Това съобщиха от Министерството на образованието.  Очакваната новина за удължаване на междусрочната ваканция идва след проведено заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в средното образование, по време..

публикувано на 21.01.22 в 18:21

Кметът Илко Стоянов посети и АГО в МБАЛ – Благоевград

По повод Деня на родилната помощ кметът Илко Стоянов посети и АГО в МБАЛ – Благоевград, където поздрави работещия персонал. „В тези тежки времена именно раждането на нов живот ни вдъхва вяра и надежда. Като кмет, но и като баща, благодаря Ви за грижите и непрестанните усилия, които ежедневно полагате. Нека в ръцете Ви да проплакват здрави и силни..

публикувано на 21.01.22 в 18:12

Заповед на кмета на Разлог за детските градини

Със заповед на кмета на община Разлог детските заведения на територията на цялата община ще преустановят работа за срок от една седмица. Мярката се предприема във връзка с усложнената епидемиологична обстановка. Днес директорът на ОДЗ "Елиза Астинова" издаде заповед за преустановяване посещенията в детски ясли и градини, позовавайки се на заповедите на..

публикувано на 21.01.22 в 16:59

Традициите в Разлог са живи

На Бабинден – жителите на Разлог показаха, че не случайно живеят в град, носещ приз „Град пазител на традициите“. Обичаното Бабино хоро се проведе на площада пред читалището. Въпреки студеното и ветровито време бабите бяха заденали на гръб своите внучета и се включиха в хорото. Те наричаха за здраве и благословение. Мария Калоянова – една от младите..

публикувано на 21.01.22 в 16:52
Подкасти от БНР