Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Марикостиново стартира кампания „За по-добра и по-светла Коледа“

Снимка: Младежки дом- Монтана

Народно читалище „Просвета“ в село Марикостинов и тази година стартира кампания под наслов „За по-добра и по-светла Коледа“. Целта на организаторите е да зарадват възрастни хора в нужда. Хранителните продукти ще се приемат на място в читалището.

„За съжаление няма да можем да зарадваме всички възрастни хора от селото, но се надяваме след време да успеем да зарадваме всички нуждаещи се пенсионери. Хората, които получават пакетите изпитват смесени чувства. Някои се притесняват, други пък питат „това трябва ли да го плащаме?. Но вече се научиха и ни очакват“, каза Виолета Терзиева, един от организаторите на инициативата.

Кампанията ще продължи до 18 декември. Даренията ще бъдат предоставени на възрастните хора в нужда при спазване на всички противоепидемични мерки.


Вижте още
Доц. Тодор Широв

Доц. Тодор Широв: При загуба на обоняние потърсете лекар специалист

Между 5 и 13 дни е терапевтичният прозорец, след който човек рискува да загуби способността си да усеща миризми завинаги. Загубата на обоняние се превърна в нещо нормално от началото на пандемията с COVID-19. Оказва се обаче, че това е смущение, което ако не отшуми до две седмици, трябва задължително да се лекува. В противен случай човек..

публикувано на 01.12.21 в 13:08

Младежите от БЧК – Благоевград с АНТИСПИН кампания

Днес международната общност отбелязва Световния ден за борба срещу СПИН. По данни на СЗО близо 38 млн. души в света живеят с ХИВ/СПИН, като броят на новоинфектираните лица през 2020 година е 1,5 млн., а смъртните случаи са 680 000. Тази година денят е под надслов „Да премахнем неравенството. Да спрем СПИН“. Днес по време на АТНИСПИН акция..

публикувано на 01.12.21 в 12:53

И младите хора у нас се интересуват от историята на България

Млади хора от Клуб „Родолюбие и отечествознание“ организираха шествие с повод 102-рата годишнина от подписването на Ньойския договор. Той е подписан на 27-ми ноември 1919 година в едно парижко предградие. След това от страната ни са откъснати немалко територии – Западните покрайнини, района на Струмица в Северна Македония, освен това и българските..

публикувано на 30.11.21 в 16:20
Д-р Веселка Мончева

Д-р Веселка Мончева: Спад на болните с COVID-19 в Пиринско, излизаме от червената зона

„154 са новоинфектираните с COVID-19 в област Благоевград за последното денонощие. Най-много са те в областния център – 31, Петрич – 29, но съобразно брой жители, най-много са те в община Петрич. Гоце Делчев – 16, Сандански – 14 случая, Разлог – 4. За предходната седмица се наблюдава лек спад в заболеваемостта – 759 инфектирани, преди 2..

публикувано на 30.11.21 в 15:03

„Рестартирай Европа“: Демокрацията, климата и околната среда – най-актуалните теми за бъдещето на Европа

Най-голям брой идеи са привлекли темите за демокрацията в ЕС, за климата и околната среда. Това става ясно след втората пленарна сесия на Конференцията за бъдещето на Европа, която обърна внимание на предложенията на младите хора и отчете постигнатия напредък до момента. Сесията се проведе на 23 октомври в Страсбург и събра граждани,..

публикувано на 30.11.21 в 12:00

Повече валежи през декември

Новата седмица започна с доста динамично време и в Югозападна България. Сбъдна се прогнозата на синоптиците за валежи от сняг в последния ноемврийски ден, като на места се образува и снежна покривка. До края на деня валежите ще спрат, но ще продължи да духа северозападен вятър, с който ще нахлува доста студена въздушна маса.  „Предстои чувствително..

публикувано на 30.11.21 в 11:15

Ученици от Петрич с жест към пенсионерите от село Габрене

Пореден жест на подкрепа за съхранение на културата и традициите на Подгорието, осъществиха младите благотворители от екипа на г-жа Анелия Попова от ПГИТ „Проф. д-р А. Златаров” в град Петрич. Младежите дариха на възрастните хора от пенсионерския клуб в село Габрене, спечелената от тях награда от проект под формата на хладилник, от който пенсионерите в..

публикувано на 29.11.21 в 13:27
Подкасти от БНР