Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Честит рожден ден Радио Благоевград!

48-и рожден ден за Радио Благоевград – специален ден, наситен с емоции, изпълнен със сърдечни и топли пожелания. Една сериозна творческа биография, в която медията ежедневно доказва, че е близо до хората и техните проблеми, до моментите за радост и усмивки.

Благодарим за доверието на всичките ни многобройни слушатели и Ви каним да бъдете част от празника на Радио Благоевград днес!

На 11 декември празникът в ефира на радио Благоевград ще започнем с лъчезарната Снежина Цветанова и предаването „С усмивка в събота“. В празничното издание ще съберем усмихнатите истории на колегите, които са част от семейството на Радио Благоевград. В рубриката „Полезно е да знаем“ Джули и Зари – малките феи на знанието, които всеки път изненадват с различни любопитни факти, ще ни запознаят с историята на Радио Благоевград.


Учениците от „Тийн Зона“ са подготвили репортерска акция в ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград. По повод рождения ден на Радио Благоевград те ще попитат „Каква е новината, която младите искат да чуят по радиото?“.


За нашето добро настроение ще се погрижат музикалните редактори на Радио Благоевград, които ще гостуват в предаването „Шарения“ с водещ Георги Пасков. Празничната събота ще бъде очаквана и неочаквана. Петя Христова, позната от предаването „Евротоп“, Мила Иванова, която разкрива магията на класическата музика, Даниела Маринова, която с любимите ни народни песни всяка неделя ни извежда на мегдана, изненади очакваме и от най-младия колега Милко Бошнаков.


В празничния ден ще бъде изтеглен и победителят от играта на страницата на Facebook на Радио Благоевград. Точно в 14:30 ще разберем кой печели радиоприемник с USB, TF, MP3 Player. Всички, любопитни могат да проследят томболата във Facebook.


"БНР - Радио Благоевград днес на 48 години, 33 от които мога да разкажа, защото са част от живота ми и почти цял един професионален път - като репортер, водещ на младежко предаване, като първи водещ на първото в медията предаване за политика, създадено в онова романтично време на надежди след падането на Берлинската стена, при това повече от 15 години, като отговорен редактор, главен редактор и най-накрая като водещ на предаването за изкуство и култура "Арт сезони", чието издание на 11 декември приключи преди минути. Голямо вълнение. Голям любовен роман... с все още недописани страници. Нека винаги да е Пролет, Лято, Есен и дори Зима, и отново, и отново... в нашата дълга история с аудиторията ни, заради, която е всичко това! Честит празник на слушателите ни и на вас, колеги! Пожелавам на всички вяра, характер и винаги изправен гръбнак!" Това пожелава Любима Бучинска по повод 48 рожден ден на Радио Благоевград.


Празникът на Радио Благоевград ще пренесем и в предаването „Ефир за приятели“, където Зоя Караджова е събрала букет от прекрасните пожелания на колегите от екипа на медията. Специален гост на предаването ще бъде Рина Далева, директор на Радио Благоевград. Подготвили сме игра с награди и много изненади.


На 11 декември честит празник пожелаваме и на Здравка Михайлова, звукорежисьор в Радио Благоевград от цели 33 години.


Близо половин век екипът на радиото продължава да запазва и развива доверието в обществената медия чрез обективност, точност, динамичност и висок професионализъм в работата си, да бъде част от ежедневието на всеки свой слушател, като му представя пълната картина на случващото се в Югозападна България. Той се ръководи от принципа, че добрата медия е тази, която дава решение или пък намира хора, които да споделят решение. 

Празникът на Радиото на Югозапада – запечатан в снимки!

На 11 декември 1973 година точно в 14:30 часа в ефира за първи път прозвучава сигналът на Радио Благоевград, създаден по мотиви на песента „Пирине, Пирин планино“. Официалното откриване се предава на живо по програма „Хоризонт“ на Българското национално радио. „Драги слушатели, нашият микрофон се намира на площад „Македония” в Благоевград, където започна тържеството на трудещите се от града по случай откриването на най-младата радиостанция у нас – Радио Благоевград”.


Вижте още

OurEU: Възможности за образование на младите хора

Бъдещето на Европа говори за бъдещето на Европа.  „Възможности за образование на младите хора“ – дискусия, организирана от БНР – Радио Благоевград в рамките на проекта „Нашата Европа“. Кога? 25.01.2022 г. Начало: 10:00 часа. Къде? Голямото концертно студио на Радио Благоевград на адрес: Благоевград, ул.„Иван Михайлов“ № 56 и..

публикувано на 19.01.22 в 12:02

Радио Благоевград с приз

Заради професионалното и обективно отразяване на проблемите, касаещи хората с увреждания, Радио Благоевград получи юбилеен плакет и грамота от Съюза на слепите в България – Борислав Лазаров, председател на регионалните организации на слепите в Благоевград и Кюстендил.

публикувано на 23.12.21 в 12:06

Традиционна студентска изложба се откри в Арт салона на Радио Благоевград

Студентската изложба тази година е посветена на няколко празнични събития – 8 декември, 48-тата годишнина на Радио Благоевград и коледните празници. 26 произведения представят различни видове изобразително изкуство – живопис, графика, рисунка, колажи.  „Има различни техники – живописни, акварел, темпера, маслени бои. Малко от работите са..

публикувано на 06.12.21 в 15:39

Празнувай с Радио Благоевград – онлайн игра

Включите се в играта на Радио Благоевград във Фейсбук страницата ни като о тговорите на въпроса:  „Слушам Радио Благоевград“, защото... Заедно с отговора е необходимо да п редизвикате с отбелязване в социална мрежа трима ваши приятели в коментари, които също да отговорят на въпроса.  След това споделете публикацията с..

публикувано на 29.11.21 в 15:26

Дарителска кампания за събиране на книги

В НЧ „Светлина – Сопица 1932“ в село Сопица, община Брезник, ще бъде открита нова библиотека. Всеки, който желае и има възможност, нека дари нови или запазени книги! Те се събират в сградата на Радио Благоевград, улица „Иван Михайлов“ 56 (на портала) до 30 ноември 2021 г., (включително). Екипът на Радио Благоевград не заплаща пощенски и куриерски..

публикувано на 04.11.21 в 11:55
Цветан Цветанов

„Аларма Югозапад“ – новото предаване за култура по Радио Благоевград

 Ново седмично предаване “тръгва” в ефир тази вечер. „Аларма Югозапад“ е специална едночасова версия на добре познатата вече 13 години вечерна линия на програма „Христо Ботев“ „Аларма“ и ще се излъчва всеки понеделник от 23:00ч. до полунощ на вълните на Радио Благоевград. Водещ е Цветан Цветанов, когото слушателите познават не само като един от..

публикувано на 20.09.21 в 16:46

Радио Благоевград с поредно отличие

Журналистът от Радио Благоевград Елизабет Александрова бе отличена с почетна грамота и юбилеен плакет от Сергей Биров, директор на Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ – Благоевград.  Отличието е за дългогодишното сътрудничество и обективно отразяване в Радио Благоевград на образователната дейност на училището.  Наградата бе връчена от..

публикувано на 15.09.21 в 14:00
Подкасти от БНР