Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Японски халф почна с „Пирин“, старши-треньорът Радослав Митревски остава за постоянно

3
Снимка: Иван Делчев

Японският халф Кацуки Такахаши е сигурно ново попълнение на „Пирин“, стана ясно на днешната първа тренировка за годината. За последно той е играл в шведския „Ескилстуна“. Преди заниманието бе отслужен водосвет за здраве и успехи на стадион „Христо Ботев“ в оставащата част на сезона в Първа футболна лига. Временният старши треньор Радослав Митревски остава за постоянно, заради успешния есенен финал, когато под негово ръководство орлетата направиха 1:1 с ЦСКА у дома и победиха „Лудогорец“ с 5:3 в Разград. Той изведе 28 състезатели. Сред тях на проби са шестима. Това са офанзивният полузащитник Даниел Иванов, крилото Стилян Спасов, който е син на бившия играч на пиринци Ивелин Спасов, френското крило Жан Пиер Да Силва, португалският нападател Уилсон Филипе и американците Десмънд Уилиъмс (защитник) и Кристофър Хоукинс (халф). Първата контрола е на 19 януари срещу „Струмска слава“. Следват проверки със „Спортист“ (Св) – на 22 януари, „Септември“ (Сф) – 29 януари, „Етър“ (4 февруари), пловдивския „Локомотив“ (8 февруари) и „Левски (12 февруари). 

„Започваме подготовка с надежда и оптимизъм. Отлично осъзнавам каква отговорност е, да водиш отбор като „Пирин“. Особено в година, в която клубът ще празнува своя 100-годишен юбилей. Скоро ще уточним окончателно и последните подробности относно щаба, с който ще работя. На този етап е сигурно, че Борислав Ганчев ще бъде кондиционнен треньор, а Калоян Генов е помощник треньор“, заяви Радослав Митревски. „Изключително съм доволен от съвместната ни работа с ФК „Пирин“. Имаме отлично взаимодействие. Целта е да произвеждаме футболисти в нашата школа, която е известна навсякъде. „Пирин“ трябва да запази своето „зелено сърце“, но същевременно трябва да е клуб, който да е отправна точка за футболисти, които идват, развиват се, допринасят за доброто представяне и радват хората. Ключовата дума е баланс. Особено в тези трудни времена. „Пирин“ трябва да е платформа за развитие на играчи от европейско, световно ниво. В тази връзка е следващото действие, което аз като кмет и управителят на ОФК „Пирин“ Атанас Дафинов предприехме. То е свързано с поканата и назначаването на вече доказания специалист в областта на детско-юношеския футбол Петър Карачоров за директор на Детско-юношеската школа. Харесахме неговите идеи и концепция. Той ме впечатли с доста неща. Петър е човек от нашия край и е със „зелено сърце“, но е и голям професионалист. Имаме амбициозен план Благоевград да стане отново регион, който да произвежда европейски и световни звезди. Така че новият директор има пълното ни доверие“, заяви кметът на Община Благоевград Илко Стоянов. 

Половин час преди увертюрното занимание бяха представени и двата нови спонсора на зелено-белите. Веднага след това изпълнителният директор на пиринци Таско Тасков обяви, че от местните фирми само три помагат на клуба с по 500 лева месечно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Горещите вълни стават все по-чести, продължителни, интензивни и екстремни

15, 16 и 17 юли в народната традиция се наричат горещници . За най-опасен се смята третият горещник, посветен на св. Марина, наричана още св. Марина Огнена, но и трите са наречени за предпазване от огън. Вярвало се, че огънят слиза от небето и който не празнува горещниците ще пострада от огън, в каквато и да било форма. „ Горещниците са в..

публикувано на 15.07.24 в 10:30

Венцислав Венев: Елате на първия Национален туристически фестивал

От 19 до 21 юли 2024 година на емблематичната за българския планински туризъм „Меча Поляна“  в подножието на връх Мальовица ще се проведе първото издание на Националния туристически фестивал. Организатор е Българският туристически съюз  с подкрепата на Община Самоков, Националния парк ”Рила”, Министерството на спорта и курортния комплекс..

публикувано на 15.07.24 в 10:12

За 7 месеца в село Бураново: Здравен пункт, социална кухня, интерес от чужди инвеститори

Инвеститори от Обединеното кралство искат да купят училището, пансиона и киносалона в малкото кочериновско село Бураново, където населението е 150 души. Англичаните разбрали за селото от  гурбетчии от Бураново. Искат да покрият стадиона с изкуствена трева, с осветление и сонди. Училището ще стане хотел, а пансионът – ресторант. Направило им..

публикувано на 12.07.24 в 12:53

Николета Иванова: Един творец, който черпи вдъхновение от природата в Раненци

Тя е млад творец от Варна, избрала да отгледа децата си в кюстендилското село Раненци, вместо в морската столица на България. Обича да шие дрехи от естествени материи, които оцветява с природни багрила. Превърнала е старата плевня в свое творческо ателие, където посреща гости и съмишленици. Николета Иванова създава фейсбук страница „Живите места в..

публикувано на 12.07.24 в 12:32

Ахмед Вранчев: ДПС ще се върне към нормалността, принципите и ценностите си

До късно снощи продължиха заседанията на общинските съвети на ДПС в знакови общини на Благоевградска област. Колективните органи по места са приели декларации в подкрепа на призива на почетния председател на партията Ахмед Доган.  Вчера преди обед народният представител Ахмед Вранчев депозира заявление в парламента, че напуска групата на..

публикувано на 12.07.24 в 11:13

Какви ще бъдат приоритетите на новата група в ЕП - "Европа на суверенните нации"

Евродепутатът от "Възраждане" Петър Волгин, който до скоро бе водещ на предаването "Политически Некоректно" по БНР, става говорител на нова парламентарна група - "Европа на суверенните нации".  Това стана ясно през седмицата от публикация на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук.  Костадинов пише още, че 25 евродепутати от 8 държави..

публикувано на 12.07.24 в 11:09

“В сърцето на Граово” се събират животновъди и производители от цялата страна

В края на седмицата ще се проведе Шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”. На поляните край манастира над брезнишкото село Гигинци ще бъде представена над 20-часова фолклорна програма. Предвидени са много изненади за гостите, срещи, ателиета, фермерски пазари, на които ще бъде показано всичко най-добро от труда на животновъдите..

публикувано на 11.07.24 в 10:31