Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

OurEU: Възможности за образование на младите хора

Бъдещето на Европа говори за бъдещето на Европа. 

„Възможности за образование на младите хора“ – дискусия, организирана от БНР – Радио Благоевград в рамките на проекта „Нашата Европа“.

Кога? 25.01.2022 г.
Начало: 10:00 часа.
Къде? Голямото концертно студио на Радио Благоевград на адрес: Благоевград, ул.„Иван Михайлов“ № 56 и онлайн в платформата Zoom.
Модератор: Давид Калпачки.
Заявки за участие в събитието се изпращат на електронна поща: svetoslav.gyurov@bnr.bg до 17:00 часа на 24.01.2022 г.

Можете да проследите дискусията и да коментирате по време на живото излъчване във Фейсбук страницата на Радио Благоевград.

Конференцията за бъдещето на Европа е уникална възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. Без значение откъде сте и какво работите, тук е мястото да помислите какво бъдеще искате за Европейския съюз.

Участници:
Членове на Европейския парламент: 
Андрей Новаков, евродепутат, ГЕРБ/ЕНП.
Цветелина Пенкова, БСП. Прогресивен алианс на социалистите и демократите.

Ученици от Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград.
Ученици от Средното училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“ – Разлог.
Представители на Детския парламент – Благоевград.
Студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград.

В каква Европа искаш да живееш? Нека се чуе и твоят глас!


Бъдещето на Европа говори за бъдещето на Европа.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Галерия

Вижте още

С водосвет за здраве бе даден старт на новата програмна схема в Радио Благоевград

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет за здраве в Радио Благоевград. Поводът бе новата програмна схема на най-слушаното радио в Югозападна   България.   „Мога да кажа с пълна убеденост, че Радио Благоевград е слушано и обичано в Благоевградска област и навсякъде, където се простира неговият обхват...

публикувано на 16.05.22 в 12:00

Валентин Дишев и Мирела Иванова – на 60

На 7 май колегата в БНР – Радио Благоевград Валентин Дишев навърши 60 години. В най-новия си брой "Литературен вестник" (прочетете) отделя по 3 страници на неговия юбилей и на юбилея на Мирела Иванова, навършваща същата прекрасна възраст днес. От 2007 до миналата година (15 "сезона") Валентин Дишев водеше по БНР – Радио Благоевград предаването за..

публикувано на 12.05.22 в 14:48

Класиране на участниците в XI конкурс за млади таланти „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО – 2022”

ПОБЕДИТЕЛИ: РАЗДЕЛ „ФОЛКЛОР” : МИХАЕЛА ГЕОРГИЕВА БОЯДЖИЙСКА – гр. Банско РАЗДЕЛ „ПОПУЛЯРНА МУЗИКА” : БОЖАНА ДОБРОМИРОВА МИТОВА – гр. Благоевград РАЗДЕЛ „ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ” : ДИЛЯНА НИКОЛАЕВА СТОЯНОВА – ПИАНО – гр. Благоевград ВЕЛИСЛАВ ИВАНОВ ИВАНОВ – ТАМБУРА – гр. Бобов дол..

публикувано на 07.04.22 в 11:30

Посланието ни: „Зелена светлина“ за интегрирания подход

Обща културна и образователна политика, обосноваваща се и на научните търсения и постижения – върху това се обединиха евродепутати, млади учени и представители на артсредите, студенти и ученици по време на форум в Благоевград. Това се случи по време на дискусия в рамките на проекта „Нашата Европа“ на БНР. Събитието се проведе на 5-и април т.г...

публикувано на 06.04.22 в 15:55

OurEU: Изкуство и наука – заедно за по-добра Европа: Препоръките

Творческа среща, организирана от БНР – Радио Благоевград в рамките на проекта „Нашата Европа“ 5 април 2022 г. (вторник), 11:00 ч. Ние знаем и творим. От нас зависи! Радио Благоевград Ви кани на творческа среща по проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на..

публикувано на 28.03.22 в 15:14
Дарен Димчев

„Стъпки от миналото“ – нова рубрика в ефира на Радио Благоевград

Най-малкият водещ на Радио Благоевград Дарен Димчев представя своята първа авторска рубрика „Стъпки от миналото“.   Рубриката ще бъде част от предаването „Неделя у дома“ и започва на 27 март. Дарен е на 10 години от Благоевград, обича историята. Той ще ни обяснява интересни факти от развоя на света, включително и събития, които са се..

публикувано на 24.03.22 в 14:09

Благотворителен концерт на БНР и БНТ за пострадалите от войната в Украйна

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народният театър „Иван Вазов“ ще обединят усилия за благотворителен концерт в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. Концертът „Заедно за Украйна“ ще се състои на  28 март от 19 часа. На сцената на Народния театър ще излезе  Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и..

публикувано на 23.03.22 в 10:09