Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

OurEU: Изкуство и наука – заедно за по-добра Европа: Препоръките
Творческа среща, организирана от БНР – Радио Благоевград в рамките на проекта „Нашата Европа“

5 април 2022 г. (вторник), 11:00 ч.

Ние знаем и творим. От нас зависи!
Радио Благоевград Ви кани на творческа среща по проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Събитието е хибридно – онлайн и на място – в Голямото концертно студио на Радио Благоевград на адрес: Благоевград, ул. „Иван Михайлов“ № 56. 

Участници: 

 • Илхан Кючюк, евродепутат от „Обнови Европа“ и представител на Европейския парламент в Конференцията за бъдещето на Европа;
 • Маргарита Мачева, режисьор и директор на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград;
 • Севар Иванов, зам.-директор на ДТ „Никола Вапцаров“, носител на наградата „Икар“ – 2022 за поддържаща мъжка роля;
 • Актьорите Николай Йорданов, Албена Чобанова и Аладин Алиибрахим; 
 • Проф. Иванка Влаева, зам.-декан на Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград;
 • Студенти от ЮЗУ: Веселин Катеринкин и Ивайло Стоянчев; 
 • Студенти от АУБГ: Андрея Малинова и Мария Хайдушка;
 • Ивайло Бонев, основател на образователен център „Технократи“;
 • Вадим Рошманов, председател на Асоциацията на младите учени в България;
 • Вероника Преждарова, член на Асоциацията на младите учени;
 • Д-р Цветанка Иванова, председател на фондация Re; 
 • Цветомира Съботинова, университетски преподавател;
 • Ученици от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Благоевград и ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев;

Модератор: Давид Калпачки. 

Можете да проследите срещата и да коментирате по време на живото излъчване във Фейсбук страницата на Радио Благоевград или да се включите чрез приложението ZOOM – линк

Инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“ е уникална възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. 

Без значение откъде сте и какво работите, тук е мястото да помислите какво бъдеще бихте искали за Европейския съюз?

Какво включва конференцията?

Многоезична цифрова платформа – мястото, където гражданите споделят идеи и изпращат онлайн предложения. Те се събират, анализират, наблюдават и публикуват по време на цялата конференция. След това се включват в дискусиите, провеждани в рамките на европейските граждански панели и на пленарните заседания. Окончателните резултати от конференцията ще бъдат представени в доклад до съвместното председателство.

В каква Европа искаш да живееш? Нека се чуе и твоят глас!

                                                                     


Галерия

Вижте още

С водосвет за здраве бе даден старт на новата програмна схема в Радио Благоевград

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет за здраве в Радио Благоевград. Поводът бе новата програмна схема на най-слушаното радио в Югозападна   България.   „Мога да кажа с пълна убеденост, че Радио Благоевград е слушано и обичано в Благоевградска област и навсякъде, където се простира неговият обхват...

публикувано на 16.05.22 в 12:00

Валентин Дишев и Мирела Иванова – на 60

На 7 май колегата в БНР – Радио Благоевград Валентин Дишев навърши 60 години. В най-новия си брой "Литературен вестник" (прочетете) отделя по 3 страници на неговия юбилей и на юбилея на Мирела Иванова, навършваща същата прекрасна възраст днес. От 2007 до миналата година (15 "сезона") Валентин Дишев водеше по БНР – Радио Благоевград предаването за..

публикувано на 12.05.22 в 14:48

Класиране на участниците в XI конкурс за млади таланти „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО – 2022”

ПОБЕДИТЕЛИ: РАЗДЕЛ „ФОЛКЛОР” : МИХАЕЛА ГЕОРГИЕВА БОЯДЖИЙСКА – гр. Банско РАЗДЕЛ „ПОПУЛЯРНА МУЗИКА” : БОЖАНА ДОБРОМИРОВА МИТОВА – гр. Благоевград РАЗДЕЛ „ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ” : ДИЛЯНА НИКОЛАЕВА СТОЯНОВА – ПИАНО – гр. Благоевград ВЕЛИСЛАВ ИВАНОВ ИВАНОВ – ТАМБУРА – гр. Бобов дол..

публикувано на 07.04.22 в 11:30

Посланието ни: „Зелена светлина“ за интегрирания подход

Обща културна и образователна политика, обосноваваща се и на научните търсения и постижения – върху това се обединиха евродепутати, млади учени и представители на артсредите, студенти и ученици по време на форум в Благоевград. Това се случи по време на дискусия в рамките на проекта „Нашата Европа“ на БНР. Събитието се проведе на 5-и април т.г...

публикувано на 06.04.22 в 15:55
Дарен Димчев

„Стъпки от миналото“ – нова рубрика в ефира на Радио Благоевград

Най-малкият водещ на Радио Благоевград Дарен Димчев представя своята първа авторска рубрика „Стъпки от миналото“.   Рубриката ще бъде част от предаването „Неделя у дома“ и започва на 27 март. Дарен е на 10 години от Благоевград, обича историята. Той ще ни обяснява интересни факти от развоя на света, включително и събития, които са се..

публикувано на 24.03.22 в 14:09

Благотворителен концерт на БНР и БНТ за пострадалите от войната в Украйна

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народният театър „Иван Вазов“ ще обединят усилия за благотворителен концерт в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. Концертът „Заедно за Украйна“ ще се състои на  28 март от 19 часа. На сцената на Народния театър ще излезе  Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и..

публикувано на 23.03.22 в 10:09

Празник на водата с Радио Благоевград и „ВиК” – Благоевград

„Чистата питейна вода на планетата ни е едва около 2%. Водата ни е дар от природата и наследство, коeто трябва да пазим. Нашият живот зависи от качеството на водата, която ползваме ежедневно. Нека продължаваме да работим съвместно и упорито, както до сега, за да управляваме устойчиво този, така ценен ресурс – ВОДАТА!” Около този апел се..

публикувано на 22.03.22 в 16:54