Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците в Благоевград отложиха важно гласуване

Искането за референдум в Благоевград за тегленето на общински заем в размер на 18 млн. лева, отпадна като точка в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет в Благоевград. Въпросът ще бъде разгледан от съветниците на следващата редовна сесия. Заседанието продължава и в момента. Съветниците дебатират по 45 точки в дневния ред на заседанието.

Очаквайте подробности!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицейска акция на автомагистрала „Струма”

Над 20 нарушения са установени по време на акция по метода на „Широкообхватен контрол“, съобщиха от ОДМВР Перник. Акцията е проведена вчера на автомагистрала „Струма”. Само за 4 часа са проверени 32 моторни превозни средства /МПС/ и 38 шофьори и пътници. "Съставени са 10 акта и 11 фиша за различни нарушения. Пътните полицаи са издали 2 акта за..

публикувано на 09.07.24 в 11:51

Мъж е в реанимацията на МБАЛ – Благоевград след ухапване от змия

Мъж от благоевградското село Еленово, ухапан от змия,  е настанен в отделението по реанимация  на областната болница, потвърдиха от лечебното заведение. Инцидентът е станал тази сутрин, когато 47-годишният мъж е излязъл за гъби към близките до селото хълмове и въпреки ранния час е бил ухапан от змия по ръката.  Веднага е транспортиран към спешния..

публикувано на 09.07.24 в 11:44

174 години от рождението на Иван Вазов

174 години от рождението на Иван Вазов ще бъдат отбелязани с различни инициативи днес.  Почит към Иван Вазов в родния му град 174 години след рождението му Честването в София ще е пред паметника на Иван Вазов на улица "Г. С. Раковски“ преди обяд и се организира традиционно от Националния литературен музей. Отбелязването ще премине под знака на 130..

публикувано на 09.07.24 в 09:38

НОИ: Средният осигурителен доход за май е 1669,53 лева

Размерът на средния осигурителен доход за страната за май е 1669 лв. и 53 стотинки, съобщиха от Националния осигурителен институт. През април средният осигурителен доход е бил 1639 лева.  От НОИ напомнят, че изплащането на пенсиите ще продължи до 22 юли за възрастните хора, които получават пенсиите си чрез пощенските станции. 

публикувано на 09.07.24 в 09:35

Кошмарен понеделник: 7 загинали и 46 ранени при катастрофи

7 души са загинали, а други 46 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Три са тежките произшествия в столицата. При тях са пострадали трима души, единият от които е с опасност за живота. 26 са леките катастрофи. От началото на месеца в страната е имало 203 пътни инцидента със 17 починали и 246 пострадали...

публикувано на 09.07.24 в 09:34

НЗОК и БЛС изясняват как ще се плаща на аптеките

Очаква се днес да станат ясни окончателните правила, по които Здравната каса ще плаща на аптеките за отпускане на лекарства, заплащани напълно от здравния фонд. Димитър Маринов: Някой се опитва да саботира договарянето между аптеките и НЗОК Те се договарят между ръководството на Касата и Българския фармацевтичен съюз, а причина за търсенето на..

публикувано на 09.07.24 в 09:28

Отново слънчево и горещо

Днес ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°, в София: 33°. В планините ще бъде слънчево, след обяд над Рило-Родопската област с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на..

публикувано на 09.07.24 в 05:41