Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Валя Маринова: До 15 май можете да се включите в националния конкурс за есе на английски език

Каним  всички млади хора в България на възраст между 15 и 25 години да участват в националния конкурс за есе на английски език. Конкурсът е отворен до 15 май 2022 година“, съобщи за Радио Благоевград Валя Маринова от младежката неправителствена фондация "Солидарност в действие" със седалище в село Друган, община  Радомир.  Организаторите са избрали четири теми, върху които по избор могат да пишат участниците: Какво има значение за мен и защо? Какъв е проблемът в моето училище, университет, общност или държава и какво трябва да се направи по въпроса? Кой е най-важният житейски урок, който научих досега? Какво щях да правя с времето си, ако не трябваше да работя за пари? „Искаме да чуем какво вълнува младите хора и вярваме, че независимо на каква възраст са, те имат капацитет да осъществяват положителна социална промяна“ , поясни  Валя Маринова. Победителите ще бъдат обявени на първи  юни 2022 година на Фейсбук страницата на фондацията. Всички участници в конкурса ще бъдат удостоени с поощрителни награди, а създателите на най-оригиналните есета ще получат пълна стипендия за участие в един от летните младежки лагери за обучение по английски език, критическо мислене и лидерство. С пълната информация за конкурса можете да се запознаете на сайта на фондацията "Солидарност в действие"  (https://solidarityworks.eu/konkurs2022/).

Интервюто с Валя Маринова чуйте в звуковия файл.Вижте още

Световният тютюнев елит дискутира бъдещето на Сектор „Тютюн“

Европейските и световни политики по отношение бъдещето на тютюна бяха част от дискутираните теми на двудневното Международното изложение World Tobacoo Expo Europe 2022 , което се проведе в София на 18 и 19 май. „Това е най-голямото тютюнево изложение за цяла Източна Европа, което е предпоставка на него да си дадем среща всички сегменти..

публикувано на 20.05.22 в 16:50

Празник в болницата в Гоце Делчев

100 годишен юбилей отбеляза болницата в гр. Гоце Делчев с поредица от събития. Вековният юбилей бе уважен от заместник-министъра на здравеопазването д-р Петър Грибнев, заместник-председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание проф. д-р Костадин Ангелов, народния представител Екатерина Димитрушева, областния управител на..

публикувано на 20.05.22 в 11:20

МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев отбелязва 100 години

МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев отбелязва днес 100-годишнина. Честванията на вековния юбилей на болницата, ще започнат с откриване на обновеното отделение по образна диагностика. Средствата, които са помощ от Министерството на финансите, са използвани за ремонт и оборудване на отделението. МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев обслужва..

публикувано на 19.05.22 в 14:57

Катя Колева: Партиите носят на раменете си демокрацията

„Политическият процес и демокрацията вървят редом с партиите. Партиите са тези структури, които носят на раменете си демокрацията. И не само партийните членове, гражданите имат интереси да развиват силни партии, които да работят в защита на обществените интереси. Това е бъдещето“,  каза за Радио Благоевград Катя Колева от Института за социална..

публикувано на 19.05.22 в 10:00

Д-р Лютаков: Възпалителните заболявания на червата у нас се увеличават, засягат предимно млади хора

19 май – Световен ден за борба с хроничните възпалителни заболявания на червата. „Хроничните възпалителни заболявания на червата, каквито са болестта на Крон и улцерозен колит, имат автоимунен характер, те са имунологично-медиирани заболявания, при някои пациенти дори са с генетична предразположеност. Те не са заболявания, които се..

публикувано на 19.05.22 в 09:32
Бойко Клечков

Бойко Клечков: Хората търсят справедливост

„Обикновено хората търсят помощ от народния представител, идват от мъка и търсят справедливост“ – така народният представител и областен лидер на БСП – Кюстендил Бойко Клечков обобщи впечатленията си от приемните, които постоянно провежда за жителите на Кюстендилска област. Той назова повтарящи се проблеми, свързани с доходите, пенсионната реформа,..

публикувано на 17.05.22 в 16:00

Евродепутатът Андрей Новаков: Външният натиск по темата Северна Македония не отчита спецификата на нашия регион и тя не може да бъде пренебрегната

„ Докато аз го наричам брат, той ме нарича -  фашисти. Докато ние казваме, че сме имали обща история, те ни викат: вие сте окупатори. Има нещо, което не е наред в тези отношения “, коментира за Радио Благоевград евродепутатът Андрей Новаков темата за българското вето върху преговорите за членството на Република Северна Македония в ЕС и външния..

публикувано на 17.05.22 в 15:53