Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елица Тодорова: Артистът е жив, когато е на сцената

Популярната и обичана българска певица и перкусионистка Елица Тодорова продължава новите си концертни изяви в пролетно-лятното турне през 2022 година.

 „Артистът е жив, когато е на сцената“ – казва Елица Тодорова, която се среща отново  със своята публика в България след двегодишните ограничения заради COVID-19. 

„За мен е истинска радост, когато виждам очите на публиката. След концертите в Силистра, Главиница и Тервел срещнах много екзалтирани фенове, които споделиха какво са преживяли по време на концерта. Това ми вдъхна отново кураж за следващите изяви, а за мен тези срещи с публиката е безценна“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград Елица Тодорова. По думите и турнето е под мотото „Фестивал на веселието“, което се разраства и има все по-голям интерес към него. 


Предстоят концертни изяви в цялата страна. Работи с две формации, едната е с гайда – Александър Тодоров и Николай Костадинов – китара. Второто трио е с благоевградските тъпанджии Мартин и Кристиян Пищолски. В концертните изяви са включени и фолклорни формации.


„Радвам се, че имам възможност да подам ръка на по-млади музиканти, които излизат на сцената с мен. Репертоарът е обновен, той съдържа както песни от албума „Велико“ -2020 г., така и нови композиции, които сме подготвили. Истинско щастие за мен е да виждам как публиката знае почти всички песни и пеят с нас“.  Тази година певицата залага на концертите в България и очаква с радост срещите си с българската публика.


Елица Тодорова подготвя издаването и на нов албум, който ще съдържа ремикси от български и чуждестранни диджеи на песента „Вода“. Албумът ще бъде изцяло с ремикси. Очакванията и са да бъде готов до края на лятото.

През това лято Елица Тодорова ще бъде част от жури в четири  международни музикални конкурси, които ще се проведат на „Златни пясъци“, Варна и Балчик.  „Ще се срещна с много талантливи деца, които поемат щафетата, в тях виждам лъч светлина за бъдещето на фолклора. Има приемственост“.

„Пожелавам на всички мои почитатели здраве, щастие и много любов. Да вярват в мечтите си, защото миналата година по това време мечтаех за нов албум и изяви, а мечтите ми днес се сбъдват. Затова – смело мечтайте, преследвайте поставените цели и те ще се сбъднат“ – каза на финала Елица Тодорова, която продължава пролетно-лятното си турне в България.
Галерия

Вижте още

Световният тютюнев елит дискутира бъдещето на Сектор „Тютюн“

Европейските и световни политики по отношение бъдещето на тютюна бяха част от дискутираните теми на двудневното Международното изложение World Tobacoo Expo Europe 2022 , което се проведе в София на 18 и 19 май. „Това е най-голямото тютюнево изложение за цяла Източна Европа, което е предпоставка на него да си дадем среща всички сегменти..

публикувано на 20.05.22 в 16:50

Празник в болницата в Гоце Делчев

100 годишен юбилей отбеляза болницата в гр. Гоце Делчев с поредица от събития. Вековният юбилей бе уважен от заместник-министъра на здравеопазването д-р Петър Грибнев, заместник-председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание проф. д-р Костадин Ангелов, народния представител Екатерина Димитрушева, областния управител на..

публикувано на 20.05.22 в 11:20

МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев отбелязва 100 години

МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев отбелязва днес 100-годишнина. Честванията на вековния юбилей на болницата, ще започнат с откриване на обновеното отделение по образна диагностика. Средствата, които са помощ от Министерството на финансите, са използвани за ремонт и оборудване на отделението. МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев обслужва..

публикувано на 19.05.22 в 14:57

Катя Колева: Партиите носят на раменете си демокрацията

„Политическият процес и демокрацията вървят редом с партиите. Партиите са тези структури, които носят на раменете си демокрацията. И не само партийните членове, гражданите имат интереси да развиват силни партии, които да работят в защита на обществените интереси. Това е бъдещето“,  каза за Радио Благоевград Катя Колева от Института за социална..

публикувано на 19.05.22 в 10:00

Д-р Лютаков: Възпалителните заболявания на червата у нас се увеличават, засягат предимно млади хора

19 май – Световен ден за борба с хроничните възпалителни заболявания на червата. „Хроничните възпалителни заболявания на червата, каквито са болестта на Крон и улцерозен колит, имат автоимунен характер, те са имунологично-медиирани заболявания, при някои пациенти дори са с генетична предразположеност. Те не са заболявания, които се..

публикувано на 19.05.22 в 09:32
Бойко Клечков

Бойко Клечков: Хората търсят справедливост

„Обикновено хората търсят помощ от народния представител, идват от мъка и търсят справедливост“ – така народният представител и областен лидер на БСП – Кюстендил Бойко Клечков обобщи впечатленията си от приемните, които постоянно провежда за жителите на Кюстендилска област. Той назова повтарящи се проблеми, свързани с доходите, пенсионната реформа,..

публикувано на 17.05.22 в 16:00

Евродепутатът Андрей Новаков: Външният натиск по темата Северна Македония не отчита спецификата на нашия регион и тя не може да бъде пренебрегната

„ Докато аз го наричам брат, той ме нарича -  фашисти. Докато ние казваме, че сме имали обща история, те ни викат: вие сте окупатори. Има нещо, което не е наред в тези отношения “, коментира за Радио Благоевград евродепутатът Андрей Новаков темата за българското вето върху преговорите за членството на Република Северна Македония в ЕС и външния..

публикувано на 17.05.22 в 15:53