Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В шест общини в Кюстендилска област няма нови случаи на COVID-19

Снимка: Pixabay

Само в три от деветте общини в Кюстендилска област са регистрирани нови случаи на коронавирус. Новозаразените през вчерашния ден са  10 души, регистрирани в общините Кюстендил – 7, Дупница – 2 и Бобов дол – 1.14-дневната заболеваемост от коронавирус в Кюстендилска област е 94,32 на 100 000 души. С нулева заболеваемост остава община Трекляно. Лицата със завършен ваксинационен цикъл са 35 104. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наказания за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Наказания „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, „глоба“ в размер на 250 лв. и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 18 месеца, определи Районен съд – Дупница, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол, след като е бил осъден за същото престъпление през 2020 година. Съдът одобри..

публикувано на 30.08.24 в 09:54

Огнеборци и горски правят оглед в района на пожара под Черни връх

Екипи на пожарната и Горско стопанство - Дупница ще направят днес оглед в района на пожара под Черни връх в Рила, за да се установи  дали все още има огнища и саморазгарял се огън по терена. Гасенето на пожара, който възникна миналия четвъртък на 2 300 м. надморска височина в местността Байрямица над село Бистрица, продължи 8 дни. Обхвана над 60..

публикувано на 30.08.24 в 09:39

Правителството избира номинациите на България за еврокомисар

Правителството ще определи днес двете официални номинации на страната ни за български еврокомисар и ги изпраща на председателя на Европейската комисия. Парламентарните групи, по настояване на служебния премиер, издигнаха свои кандидатури. Урсула фон дер Лайен настоя да получи български кандидатури на мъж и на жена, но снощи държавният глава Румен..

публикувано на 30.08.24 в 09:35

Парк "Македония" отново се превърна в лятно кино под звездите

Лятно кино под звездите в Благоевград прикова вниманието на любителите на „седмото изкуство“ с интригуващия сюжет на „Защото обичам лошото време“. Стотици зрители от различни поколения превърнаха парк „Македония“ в импровизиран киносалон и имаха възможността да се докоснат до играта на Неда Спасова и Владимир Михайлов, които са в главните роли на..

публикувано на 30.08.24 в 09:22

Краткотрайни валежи с гръмотевични бури

Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Остават условията и за градушки. През нощта северният вятър в Източна България ще отслабне, но утре отново ще се усили. Максималните..

публикувано на 30.08.24 в 05:22

Българският патриарх Даниил оглави архиерейска света литургия в Жаблянския манастир

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил оглави отслужената днес архиерейска света литургия по повод храмовия празник на Жаблянския манастир „Св. Йоан Предтеча“. Пред дошлите в светата обител вярващи Негово светейшество говори за живота на свети Йоан Кръстител и за силата на вярата. В проповедта си патриархът каза, че законите на земното..

публикувано на 29.08.24 в 17:50

Въженият парк в Благоевград ще бъде с ново работно време

От 1 септември до 31 октомври въженият парк в Благоевград ще бъде с ново работно време. Атракционът ще бъде отворен за посетители от понеделник до неделя от 11.00 часа до 18.00 часа с почивка от 14.00 до 14.30 часа. Резервация за групови посещения може да бъде направена на тел. 0892/089703 Въженият парк функционира с два кръга. Първият е за деца..

публикувано на 29.08.24 в 15:57