Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бойко Клечков: Хората търсят справедливост

Бойко Клечков
Снимка: БГНЕС

„Обикновено хората търсят помощ от народния представител, идват от мъка и търсят справедливост“ – така народният представител и областен лидер на БСП – Кюстендил Бойко Клечков обобщи впечатленията си от приемните, които постоянно провежда за жителите на Кюстендилска област. Той назова повтарящи се проблеми, свързани с доходите, пенсионната реформа, трудовата реализация на младите хора, качеството на публичните услуги, селските нерегламентирани сметища; проблеми в земеделието, с пътищата, водоснабдяването, съдбата на безстопанствени сгради на вече не работещи  училища и организации. „БСП също има пакет от мерки, голяма част от които се припокриват с предложените от колегите от „Продължаваме промяната“, коментира  депутатът по повод обявения от тях пакет от 14 антиинфлационни мерки, които ще бъдат обсъждани тази вечер на коалиционен съвет в лидерски формат. „БСП предлага да освободим от данъци минималната работна заплата, това ще успокои най-нуждаещите се. Обсъждат се различни варианти за увеличаване на пенсиите – средно с около 21% - 22%. Имаме предложение за отпадането на акциза и намаляване на ДДС на горивата, крайните потребители също да бъдат компенсирани с 15 до 35 стотинки на литър гориво, което ще окаже влияние върху джоба на обикновения човек“, посочи още Бойко Клечков и съобщи, че БСП ще настоява за освобождаване от ДДС на плодовете, зеленчуците и хляба. „Ние ще отстояваме тази позиция и ще видим какво ще се получи“,  категоричен бе той. „Убеден съм, че ние ще дадем всичко от себе си, всички хора, които ни подкрепят, за да направим така, че  БСП да има  добри резултати на  едни следващи избори. Смятам, че ще си вземем поука от грешките, които сме направили“, каза Бойко Клечков по повод намаляващата подкрепа за БСП,  регистрирана към момента от социологически проучвания.
Интервюто с Бойко Клечков чуйте  в звуковия файл.


Вижте още

Михаела Маринова избухва с нов имидж и нова песен

Животът в един момент може да заприлича на затваряне на очи и влизане в тунела на собственото ни подсъзнание, където се блъскат образи от миналото, страхове, мечти. Най-важното е да имаш сила да излезеш от собствения си тунел и да продължиш да се движиш напред. И така до безкрай.  Това е смисловият център на новото видео на Михаела Маринова към..

обновено на 26.06.22 в 15:06

Първият център за интензивна терапевтична помощ на зависими по модела “Минесота” започва работа в България

Моделът „Минесота“ е създаден и работи в САЩ вече повече от 70 години. От 30 години този метод успешно прилагат и в Полша. „ Най–големият резултат в Полша е, че здравната каса поема заплащането по този модел на лечение. Освен това ефективността на лечението е над 53%, като тези хора, които преминават през този тип терапията и спазват насоките на..

публикувано на 26.06.22 в 14:59

Гражданското сдружение „Благоевград диша“ е сред учредителите на националното обединение за чист въздух „Дишай, България“

Граждански организации от десет града на страната преди броени дни създадоха националното обединение за чист въздух „Дишай, България“. Благоевград и Перник са сред учредителите, наред със София, Пловдив, Русе, Девня, Велико Търново, Димитровград,  Павликени и Сухиндол. „ Основните цели на това обединение е да се подпомагаме взаимно чрез опита,..

публикувано на 26.06.22 в 12:59

Селата в подножието на Беласица – непозната дестинация

Малко познати, но набиращи турстически интерес за лятото, са дестинациите в подгорските села на община Петрич. Богат и разнообразен арсенал от природни и културно-исторически забележителности предлага най-голямото населено място в Подгорието – Коларово. Историята за името на селото е свързана с пътя към билото на Беласица и прохода..

публикувано на 24.06.22 в 12:47

Благоевградчани: Има държава, но няма държавници

След като отново попаднахме в задънената социално-политическа улица на българския 30-годишен преход, продължаваме да се чудим накъде вървим и накъде отиваме. Предсрочни нови парламентарни избори са най-вероятния последващ процес в обществения хаос. Политическите надцаквания си продължават, и отново се върнахме там, откъдето тръгнахме..

публикувано на 23.06.22 в 14:02

Повече тютюнопроизводители, по-малко площи с тютюн

“Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010” (НАТ-2010) ще  бъде домакин на 37-ми я Конгрес на Европейска та асоциация на тютюнопроизводителите - UNITAB през 2023 година. Това стана ясно по време на проведения извънреден видеоконферентен Изпълнителен комитет на UNITAB , на който бе приета българската кандидатура...

публикувано на 22.06.22 в 16:56
Ива Таралежкова

Над 70 % от норвежците отделят от свободното си време за доброволчески дейности

Над 70 % от норвежците отделят от свободното си време за доброволчески дейности, а около 50 % участват в повече от една доброволчески организации – информацията сподели в интервю за Радио Благоевград Ива Таралежова от Форум гражданско участие и ръководител на сдружението „Деветашко плато“. Тя разказа за срещите с партньорски организации  в..

публикувано на 22.06.22 в 15:15