Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха автобусите в Пернишко

Снимка: архив

В 9:00 часа тази сутрин бе спрян общественият превоз на територията на община Перник. Автобусите няма да превозват пътници до 17:00 часа, съобщиха превозвачите. Голяма част от тях се включиха в протеста в София. 

12 фирми с над 100 превозни средства функционират в Перник. Всички фирми са частни . Протестът на превозвачите блокира не само градския транспорт. Във времето от 9:00 часа до 17:00 часа спират да се изпълняват възложените  маршрутни разписания от общинската, областната, междуобластната и републиканската транспортни схеми.

В основата  на протеста са  високите цени на горивата, липсата на субсидиране на слабо населените места, които не попадат в обхвата на Наредбата, както и увеличаването на цената на тол системата,  каза председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи и собственик на една от транспортните фирми, извършващи обществен превоз на територията на община Перник Магдалена Милтенова. 

„Въпреки срещата вчера, протестираме днес, защото нямаме никакво конкретно решение на поставените от нас искания. Имаме конструктивен диалог вече, възстановихме диалога, но тепърва предстои да се търсят решения на нашите проблеми”, заяви Милтенова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Студенти разработиха проекти за възстановяване на парк „Хисарлъка“ на Кюстендил

Първокурсници от Университета по архитектура, строителство и геодезия по време на лятната си практика проучиха парк „Хисарлъка“ и разгледаха интересни обекти в Кюстендил, обследваха различни територии с потенциал, но и с проблеми вследствие на тяхното неподдържане през последните години. Учебната практика бе по предмета „Основи на архитектурното..

публикувано на 19.07.24 в 11:16

Нови пожари в Кюстендилско

Тази сутрин е възникнал пожар в землището на с. Червена ябълка, на границата със Северна Македония, в близост до широколистна гора. На място са изпратени 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил и на Горското стопанство - 4 автомобила с 12 човека, които продължават гасенето.  Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 16 юли, на около 250 декара иглолистна..

публикувано на 19.07.24 в 11:05

Кметът на Благоевград посрещна ученици от Молдова и Украйна

Кметът Методи Байкушев посрещна ученици от Молдова и Украйна с български произход, пристигнали в Благоевград за участие в летен лагер, организиран от Изпълнителна агенция за българите в чужбина и Югозападен университет „Неофит Рилски“. По време на визитата младежите бяха придружени от Лилия Сарсаман, началник на управление на образованието в..

публикувано на 19.07.24 в 10:04

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела..

публикувано на 19.07.24 в 09:50

6,5% от жителите на община Дупница са безработни

6,5% или 945 души от икономически активното население на община Дупница са били регистрирани в Бюрото по труда към края на юни. В община Бобов дол равнището на безработица е 6,3%, в Сапарева баня – 5,4%, в Рила – 7,2%, в Кочериново – 6,4% и в Бобошево – 7%. Броят на новорегистрираните безработни през юни в шестте общини е 229. Работа са..

публикувано на 19.07.24 в 09:26

Общинският съвет в Дупница заседава и днес

На вчерашната сесия времето не достигна за целия дневен ред. За гласуване днес останаха сделки с общински имоти, както и отдаване под наем на училищната столова в село Яхиново. Съветниците ще обсъдят и разсрочването на кредита от фонд ФЛАГ за следващите 6 години. Целта е икономия на средства, за да се изплатят последните заплати във ВиК – Дупница...

публикувано на 19.07.24 в 09:22
Първите три когенератори бяха пуснати в експлоатация през ноември м.г.

„Топлофикация Перник” строи втора когенераторна инсталация

„Топлофикация Перник” вече има разрешително за строителство на втора когенераторна инсталация. Избран е изпълнител за строежа на халето и последващото монтиране на новите  съоръжения. Изграждането на новата когенерация е поредната стъпка от плана за енергийна трансформация на дружеството. Около 7 милиона лева без ДДС ще бъдат инвестирани само в..

публикувано на 19.07.24 в 09:17