Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Предстои седмото издание на The Brava Balkan Fest

Фестивалът ще се проведе в два поредни дни, на 02 и 03 септември, на обичайното си място - пред кметството на село Дъбрава. Това съобщи в ефира на Радио Благоевград Росен Георгиев, който е организатор и създател на The Brava Balkan Fest. Тази година концертните вечери ще бъдат тематично разделени, за да удовлетворят музикалните предпочитания на меломаните от региона и страната.

„В първия ден на сцената ще се качат едни от най-добрите български диджеи - Dj Dian Solo и DeepZone, както и Dj D-TRAX. Засега ще запазим в тайна хедлайнера на вечерта, но говорим за изпълнител от световна величина.“, каза още Росен Георгиев.

Той допълни, че вторият фестивален ден ще премине под знака на рок музиката, като кулминацията ще бъде концерта на италианската трибют банда EUROSMITH. Групата изпълнява кавъри на AEROSMITH и е официално призната от рок легендата Стивън Тейлър. Италианските рокаджии ще потопят меломаните в атмосферата и излъчването на великите AEROSMITH.

Седмото издание на The Brava Balkan Fest ще се проведе с подкрепата на Община Благоевград и Министерството на културата.Свързани подкасти:

Вижте още

Александрина Пандурска – една млада жена с ярка гражданска позиция в обществото

Среща с Александрина Пандурска – една млада жена с ярка гражданска позиция в обществото, която изрязава в сайта си „Следваща спирка – Благоевград”. В него разказва за историята на града ни, с цел да запази всичко хубаво от миналото  и да алармира институциите за неща, които не трябва да се случват. Александрина е родена  на 16 септември 1990 година..

публикувано на 05.10.22 в 21:40

Нужен е и диалог с местната власт

Нужен е и диалог с местната власт. Това заяви в разговор за Радио Благоевград председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов. „За съжаление политическото безвремие остави местната власт в едно доста трудно състояние. Само един пример. Общинският фонд за местни инициативи финансира идеите на местните хора за реализирането на..

публикувано на 05.10.22 в 13:05

Избирателната активност е може би най-ниска от десетилетия

Избирателната активност бе една от най-коментираните теми след проведените на 2 октомври извънредните парламентарни избори. Според Светлин Тачев, политолог в Агенция „Галъп интернешънъл болкан“, с която БНР работеше съвместно в изборния ден, не е изключено да се окаже, че това е най-ниската избирателна активност до момента, от проведените през..

публикувано на 03.10.22 в 14:39

Блага Цанева с първата си самостоятелна изложба „Петте емемента”

В последния ден на месец септември Блага Цанева откри първата си самостоятелна изложба „Петте емемента” в галерия „Еме” в Благоевград .Тя е родена в Петрич през 1987 година. Завършила е „Международни отношения” в УНСС и магистратура  „Национална сигурност”. Гордее се, че дълги години е работила като асистент на директора на Завода за климатични..

обновено на 02.10.22 в 14:29

Елеонора Йосифова: Опазването на планините е ключово за всички

„ Много искаме всички да сме с това съзнание, че планината ни е важна и нейното опазване е ключово за всички, а не само за екологичните организации и група доброволци “, сподели за Радио Благоевград Елеонора Йосифова от екологичното сдружение „За Земята“. Тя е убедена, че живот без  отпадъци е постижим, нейната житейска кауза са нулевите..

публикувано на 02.10.22 в 13:45

От град Гоце Делчев – през Тропика на Козирога – до водопада Виктория

Росица Джамбазова е директор на бизнес инкубатора в град Гоце Делчев, а в свободното си време - страстен планинар и пътешественик. Нейното тазгодишно лятно приключение се нарича Намибия и Зимбабве. Защо Африка, защо точно тези държави и още страхотни истории за видяното, наученото и преживяното тя сподели за слушателите на Радио Благоевград . „..

публикувано на 02.10.22 в 13:14

„Сеч. Една възбуда“ за първи път на българска сцена – да се гмурнеш в дълбоката вода Томас Бернхард с Елена Димитрова и Явор Костов

  Във фокуса на вниманието ни е моноспектакълът „Сеч. Една възбуда” на актьора и режисьор Явор Костов – Йондин, чиято премиера беше на 27 септември в Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала” в София. Той е по едноименния роман на Томас Бернхард, един от най-значимите немскоезични писатели на ХХ век, а идеята и концепцията е на..

публикувано на 01.10.22 в 19:30