Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

215 свободни работни места предлага дирекция „Бюро по труда“ – Кюстендил

215 са свободните работни места, които са обявени в дирекция „Бюро по труда“ в Кюстендил. „За търсещи лица работа лица, които са със средно и по-ниско образование има обявени свободни работни позиции за продавач-консултанти, касиери, социални асистенти, също така и образователни медиатори. В сферата на хотелиерството и ресторантьорството също има свободни работни позиции като се търсят рецепционисти и администратори в хотел, пиколо, камериерки, готвачи и други“, каза в предаването „Сюжети от деня“ директор Дирекция „Регионална служба по заетостта“ в Благоевград Станислава Поповска. Тя уточни, че за търсещите работа лица, които притежават съответната професионална квалификация и съответното висше образование, са обявени свободни работни места за психолози, социални работници, счетоводители, управители и други. Преди началото на учебната година има и голям брой свободни позиции за учители.

Териториалните поделения на Агенцията по заетостта реализират продължаваща процедура по програма „Старт на кариерата“ в областните и общински администрации. 13 септември е крайният срок, в който всяка Областна администрация и Община, може да направи заявка със съответната специалност, по която младежът може да кандидатства. „До 14 септември е срокът за младежите до 29 години, в който те могат да кандидатстват до три обявени свободни работни места, като две от тях могат да бъдат при един и същи работодател“, обясни още директор Дирекция „Регионална служба по заетостта“ в Благоевград Станислава Поповска. 
Вижте още

Тeодор Ушев: Все по-малко виждам хора, склонни да се променят

Избрахме за заглавие тези думи на Теодор Ушев от разговора му с Георги Гаврилов, защото са и отговор, и въпрос на и за всичко, което води към енергийния център на това интервю: промяната, как можем да влияем на вече променящото се, има ли я волята за това, какви са „инструментите“, които я правят възможна, „механизмите“, които я спират… В разговора –..

публикувано на 04.12.22 в 17:47
Весела Чобанова

Израел – една страна на три религии

Израел е държава с различна от нашата култура, в която можем да потънем в красотата, историята и традициите. Страната е разположена на брега на Средиземно море. Официалният език е иврит (староеврейски), но се говорят идиш, шпаньол, арабски, руски. Израел е люлката на трите големи световни религии. В страната са фокусирани Светите земи за..

публикувано на 04.12.22 в 16:06

Режисьорът Василена Радева: Да успяваме да прочетем нашето време, тази конфликтна, размирна среда, в която живеем, чрез големите автори и повдигането на пръсти

   Във фокуса на вниманието ни е най-новият спектакъл – „Електра тук и сега” – на независимата театрална компания „Паник бутон театър” в копродукция с РЦСИ „Топлоцентрала”, където той се играе. Премиерата на това важно събитие, подкрепено от Национален фонд „Култура” и Столична община, за което предстои да се говори, беше на 9 и 10 ноември, а..

публикувано на 03.12.22 в 19:20
Михаил Кръстев

Михаил Кръстев: Нов проект за бюджет би донесъл много повече вреди, отколкото ползи

През седмицата парламентът одобри на първо четене предложението на служебния кабинет за удължаване на държавния бюджет за 2022 година. Това стана със 127 гласа "за", 2 "против" и 90 "въздържал се".  Дебатът дали е по-правилно да се удължи настоящият бюджет, или да се внесе нов проект за бюджет премина под знака на политическите изказвания. В..

публикувано на 02.12.22 в 12:09

Промените в Изборния кодекс - епизод пореден

След 18-часово пленарно заседание в парламента, депутатите приеха част от промените в Изборния кодекс. Мнозинство от 124 народни представители от ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП прие окончателно текстовете в секциите над 300 избиратели гласоподавателят да може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване, като за..

публикувано на 02.12.22 в 11:31

Иван Сабахлъков: Само обединени можем да решим проблемите в земеделието

Земеделци излязоха днес на протест край Симитли, заради сериозните проблеми в Сектора, които от години нямат решение, а се трупат и нови. Стратегическият план за земеделие, занижените ставки за подпомагане и като цяло бъдещето на българското селско стопанство, което за съжаление става все по-неатрактивно за родните фермери, са само част от..

публикувано на 01.12.22 в 13:04

С 29% са поскъпнали храните спрямо миналата година

Изпратихме месец ноември с постъпателно увеличение на цените на основните хранителни продукти. Тенденцията е постоянна, но е нагоре. Какво да очакваме през празничния месец декември и как да пазаруваме разумно по Коледа и Нова година? Потърсихме за коментар Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища...

публикувано на 01.12.22 в 12:12