Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Дирекция „НП Рила“ откри изложба в арт салона на Радио Благоевград

  Фотоизложбата под мотото „30 години НП „Рила“ – предизвикателство за поколенията“ обедини 31 табла с фотографии на победителите в проведения тази година юбилеен фотоконкурс.

  Представените фотоси бяха включени в шест категории – „Водите на Рила – езера, реки, водопади“, „Подслон в планината – хижи и заслони“, „Горите на Рила – цветни, бели и зелени“, Категория „Дивият свят на Рила – флора и фауна“, „Хората и планината – презареждане“, „Звезди над Рила – свободата да мечтаеш“.

  Гостите на изложбата се насладиха на въздействащите и спиращи дъха рилски гледки, надникнаха в дивия свят на планината, видяха силата на природата и със сигурност оцениха наследството, което имаме.

  „Авторите дадоха своите права на ДНП „Рила“ и тези красиви фотографии ще бъдат използвани за популяризиране опазването на защитената територия“ – каза за Радио Благоевград  Тоня Тодорова, старши експерт в дирекцията на националния парк.


   Младият археолог д-р  Николай Димитров с първа награда в една от категориите на  фотоконкурса: „Фотографията е част от моя професионален път, а това, което ми дава е свобода. Свободата да изразявам себе си и да показвам на хората емоциите, които изживявам сред природата и самите те да се докоснат до тази невероятна българска красота“ – заяви археологът-фотограф.

  Отличените във фотоконкурса получиха своите награди. За спечелилите първо и второ място тази събота ДНП „Рила“ организира фото тур в района на Белмекен.

  В програмата бяха включени изпълнения на музиканти от Вокално студио „Фа диез“ – Благоевград и възпитаници на школата по китара към Народно читалище „Н. Вапцаров- 1866“ – Благоевград.

  Инициативата бе проведена с медийната подкрепа на БНР-Радио Благоевград.
Вижте още

"Златно перо" за колегата Валентин Дишев

Тази вечер в София, на специална церемония ,  бяха връчени годишните награди на Съюза на българските журналисти. С голямата награда – "Йосиф Хербст" – за неговия изключителен принос към развитието на българската журналистика и във връзка с 80-ата годишнина от рождението му, бе удостоен Николай Конакчиев. С отличие бе почетен и Анжел Вагенщайн.  Нери..

публикувано на 11.11.22 в 22:16

Звукорежисьорът Здравка Михайлова излезе в заслужена ваканция

Днес най-усмихнатият член от екипа на звукорежисьорите в Радио Благоевград – Здравка Михайлова излезе в дългосрочна заслужена ваканция. Тя е знакова фигура в медията ни, защото е родена на 11 декември, тогава е и рожденият ден на любимото радио. Няма нищо случайно! На мило тържество ние я изпратихме с много обич и топлина.  Директорът на Радиото на..

публикувано на 11.10.22 в 13:50

Елеонора Тропанкова с награда "Журналистика за развитие 2022"

Журналистът от Радио Благоевград Елеонора Тропанкова получи награда в ежегодния конкурс "Журналистика за развитие" на Българската платформа за международно развитие и Центъра за развитие на устойчиви общности. Тя беше отличена за материала "Недокументираните - когато за държавата ти си никой" , разработен съвместно с младия журналист Кристиян..

публикувано на 07.10.22 в 16:44

На празник в град Самоков

Радио Благоевград гостува на град Самоков по повод празника на града. Събеседници на водещата Мариана Попова бяха кметът на община Самоков Владимир Георгиев, директорът на Историческия музей Веселин Хаджиангелов и художникът Божидар Гончев. В ефира на изнесеното студио кметът Владимир Георгиев представи поредица от събития, включени в празничната..

публикувано на 19.08.22 в 12:37

Радио в парка

Радио Благоевград реализира открито студио в парк „Бачиново“ по повод Международния ден на младежта като основната цел беше отново да бъде по-близо до хората. Събеседници на водещия Снежина Цветанова бяха Румяна Станоева, експерт "Младежки дейности и спорт" в община Благоевград, инструкторът по йога Надежда Мишева, хореографът Рилка..

публикувано на 12.08.22 в 12:56

Признание за Радио Благоевград

Областният управител на област Благоевград Валери Сарандев изпрати писмо до директора на Радио Благоевград Рина Далева. Той изразява благодарността си към служителите за професионализма и всеотдайността, проявени при организацията и по време на XVI събор   на народното творчество  „Пирин пее“, който се проведе на 30 и 31 юли 2022 г. в..

публикувано на 09.08.22 в 12:07

Радио Благоевград е по-близо до хората

Радио Благоевград започва да реализира изнесено студио, а целта е да бъде по-близо до хората. Първото едночасово включване бе от квартал „Вароша“. Събеседници, на водещия Мариана Попова, бяха директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград – Богдана Костадинова, д-р Александра Ковачева – ръководител „Кариерно..

публикувано на 05.08.22 в 16:55