Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предимно облачно

Снимка: БГНЕС

На 5 декември времето ще бъде облачно, на места в низините ще се образува мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд. Ще продължи да духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°. Максималните температури - в диапазона от  4° до  9°. 


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Читалище "Никола Вапцаров" – 130 години история и традиции в Банско

Читалище "Никола Вапцаров" в гр. Банско отбелязва 130 години от своето създаване, носейки със себе си история и значимост в културно-просветната дейност на града. В разговор в мобилното студио на предаването "Нашият ден", Силвия Терзиева, секретар на читалището, и Елена Калайджиева, организатор на събития, споделиха как се подготвят за годишнината и..

публикувано на 05.08.24 в 10:44

Международно състезание по ориентиране купа "Разлог"

На 2 и 3 август Международното състезание по ориентиране купа "Разлог" приветства 209 участници от страната и чужбина. През изминалите два дни, деца и възрастни участваха в спринта в Разлог и дългата дистанция, която се проведе в горския район на село Бачево. По време на спринтовата дестанция, десетки деца от Разлог и други населени места се..

публикувано на 05.08.24 в 10:22

Над 100 огнеборци потушават пожара в планината Славянка

Пожарът в планината Славянка продължава да бъде активен на източния фронт. Има десетки активни огнища. Летателна техника се включи в гасенето преди минути. Тежка е ситуацията в българската част на планината, където на място са разпределени над 100 огнеборци от пожарните служби, горски служители и военни, потвърди Георги Сарафов от областната дирекция..

публикувано на 05.08.24 в 10:08

Патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение при езерото "Бъбрека"

Очаква се днес патриарх Даниил да се качи на езерото "Бъбрека" в Рила като част от поклонническия път "Рилският Чудотворец". Събитието се провежда за 15-и път. Поклонническият път "Рилският Чудотворец" от София до Рилския манастир се организира от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съвместно със Софийската света..

публикувано на 05.08.24 в 10:00

Испански самолети се включват в гасенето на Славянка

Пожарната обстановка в  планината Славянка на българогръцката граница остава сложна. В момента огнищата на западния фронт са локализирани, но на източния фронт огънят се разраства.  Днес се очаква да се включи в гасенето допълнителна летателна техника, каза Георги Сарафов от областната дирекция на пожарната в Благоевград. Тази сутрин екипите се..

публикувано на 05.08.24 в 09:56

Банско в ритъма на лятото: Фестивален календар и джаз събития

От години Банско е не само предпочитана зимна ски дестинация и лятна възможност за туристически преход из планината, а и град, предлагащ богат палитра от културни събития и срещи. Общината изпрати месец юли с препълнени площади и наситена фестивална програма и за 27-и път е домакин на един от най-мащабните джаз фестивали "Банско джаз фестивал". Повече..

публикувано на 05.08.24 в 09:45

Община Дупница обяви конкурси за директори на три детски градини

  Търсят се директори на ДГ “Зора”, ДГ “Слънце” и ДГ “Калина”.  Кандидатите трябва да са магистри с не по-малко от 5 години учителски стаж.  Изисква се управленска концепция за период от три години. Конкурсът ще се проведе на два етапа – писмен изпит и събеседване.  Документи за участие се подават до 2 септември в деловодството на общината...

публикувано на 05.08.24 в 08:38