Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ниска облачност и мъгли

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. На 29 декември преди обяд на много места в равнините и низините ще бъде с мъгла или ниска облачност, които ще намалеят и след обяд над страната ще бъде слънчево. В Източна България ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температура ще са между 8° и 13°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла, в София - около 9°. В планините ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ограничено е движението по пътя Благоевград-Покровник

Временно движението по пътя Благоевград - Покровник е ограничено и в двете посоки поради аварирал тежкотоварен автомобил. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут, Благоевград- Зелен дол,  кръгово  движение към Покровник и обратно. Движението се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 05.08.24 в 12:01

Разследват причините за пожара в Невестинско

Досъдебно производство е образувано в Районно управление на МВР в Кюстендил за изясняване на причините за възникването на пожара в землищата на селата Църварица и Илия. Уведомена е прокуратурата, съобщиха от полицията в Кюстендил. Г асенето на пожара, който възникна на 2 август, продължава. На място са екипи на пожарните служби и горските..

публикувано на 05.08.24 в 10:47

Читалище "Никола Вапцаров" – 130 години история и традиции в Банско

Читалище "Никола Вапцаров" в гр. Банско отбелязва 130 години от своето създаване, носейки със себе си история и значимост в културно-просветната дейност на града. В разговор в мобилното студио на предаването "Нашият ден", Силвия Терзиева, секретар на читалището, и Елена Калайджиева, организатор на събития, споделиха как се подготвят за годишнината и..

публикувано на 05.08.24 в 10:44

Международно състезание по ориентиране купа "Разлог"

На 2 и 3 август Международното състезание по ориентиране купа "Разлог" приветства 209 участници от страната и чужбина. През изминалите два дни, деца и възрастни участваха в спринта в Разлог и дългата дистанция, която се проведе в горския район на село Бачево. По време на спринтовата дестанция, десетки деца от Разлог и други населени места се..

публикувано на 05.08.24 в 10:22

Над 100 огнеборци потушават пожара в планината Славянка

Пожарът в планината Славянка продължава да бъде активен на източния фронт. Има десетки активни огнища. Летателна техника се включи в гасенето преди минути. Тежка е ситуацията в българската част на планината, където на място са разпределени над 100 огнеборци от пожарните служби, горски служители и военни, потвърди Георги Сарафов от областната дирекция..

публикувано на 05.08.24 в 10:08

Патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение при езерото "Бъбрека"

Очаква се днес патриарх Даниил да се качи на езерото "Бъбрека" в Рила като част от поклонническия път "Рилският Чудотворец". Събитието се провежда за 15-и път. Поклонническият път "Рилският Чудотворец" от София до Рилския манастир се организира от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съвместно със Софийската света..

публикувано на 05.08.24 в 10:00

Испански самолети се включват в гасенето на Славянка

Пожарната обстановка в  планината Славянка на българогръцката граница остава сложна. В момента огнищата на западния фронт са локализирани, но на източния фронт огънят се разраства.  Днес се очаква да се включи в гасенето допълнителна летателна техника, каза Георги Сарафов от областната дирекция на пожарната в Благоевград. Тази сутрин екипите се..

публикувано на 05.08.24 в 09:56