Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Журналистът от Скопие Владимир Перев: Руската агентура е в Македония вече сто години

Изключително сложни ще продължават да бъдат отношенията между България и Северна Македония в този социално-политически етап, в който се намират и двете държави. Това прогнозира в ефира на Радио Благоевград журналистът от Скопие, Владимир Перев, който е част от екипа на българското електронно издание „Трибуна МК“.

„Трудно се говори срещу президента на държавата, в която живея. С когото се познавам и съм имал близки отношения“, подчерта Перев. И продължи по-остро с коментара си, че е изненадан от наглостта и начина, по който Пендаровски би искал да разреши т.нар. „български въпрос“.

Припомняме, че последните развития в отношенията с България бяха във фокуса на проведеното вчера заседание на Съвета за сигурност на Република Северна Македония.

Стево Пендаровски официално заяви, че няма да бъдат допуснати българи на честванията, по повод годишнината от рождението на Гоце Делчев в Скопие, съобщи македонското издание "Вечер".

Забраната се налага за 4 февруари и  се отнася за български евродепутат и политици, без обаче да се конкретизират техните имена. Пендаровски намекна, че българските граждани, които е предложил да не се допускат в страната, са свързани с руската разузнавателна служба.

Ето какво още каза Владимир Перев в интервюто на Бойка Браткова.Вижте още

Елица Станева – Бритън: Психологическото дистанциране от промените в климата е нормален феномен

„ Психологическото дистанциране от промените в климата е нормален феномен. Когато нещо е по-далечно и абстрактно то е по-хипотетично, по-отдалечено, не ни вълнува и в крайна сметка ни спира да реагираме по този въпрос “, коментира в интервю за Радио Благоевград психологът Елица Станева – Бритън. Младият учен и еколог посочи, че  COVID..

публикувано на 30.01.23 в 09:50

Мария Мутафчиева: Хората ме вдъхновяват и движат напред

Мария Мутафчиева подготвя  голям концерт по повод личния си юбилей и своите 30 години на музикалната сцена. Събитието ще се състои на рождения ден на Мери - 10 февруари в зала "България". Специални гости ще бъдат любими изпълнители, с които Мери записва дуети и работи през годините: Маргарита Хранова, Марио Николов, Мери Бойс Бенд и Тони Димитрова...

публикувано на 29.01.23 в 16:17

Яна Василева – Цури и „Леа + Перла“ - приказка, вдъхновена от истинска история

„Леа + Перла = Любов“ е втора детска книга за Яна Василева – Цури. Яна разказказва красива зимна приказка, вдъхновена от истинските преживявания на нейната дъщеря Леа. Малката Леа е неразделна с нейното любимо плюшено коте, което се казва Перла. Те са заедно във весели игри и приключения, танцуват, опознават свет, а накрая уморени от деня,..

публикувано на 29.01.23 в 14:03

Народната певица Соня Михайлова: Музиката сбъдва мечти

Народната певица Соня Михайлова от симитлийското село Брежани  е един от най-разпознаваемите гласове, изпълняващ традационен фолклор. За първи път запява, когато е била на две години и вече двайсет и две години песента е нейната съдба. „Песента за мен е едно удовлетворение, голямо щастие. Използвам я предимно, за да избягам от тъгата и..

публикувано на 27.01.23 в 14:27
Румен Петков

Новото обединение „Левицата“ ще се яви на парламентарните избори през април

Широкото ляво обединение, наречено “Левицата”, заяви намерението си да се яви на предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 2-ри април. „Това не е формат, насочен срещу БСП или някоя друга партия, а е формат, насочен към доверието на българските граждани и хората, които имат усещането за принадлежност към род и към България.“ Това..

публикувано на 27.01.23 в 11:58
Станислав Балабанов

Станислав Балабанов: Настоящите политически играчи сринаха напълно доверието в парламентаризма

В началото на седмицата от партия "Има такъв народ" стартираха подписка за национално допитване с въпроса: "Подкрепяте ли провеждане на избори за Велико Народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна в президентска република?". Темата коментира в седмичното предаване за политика..

публикувано на 27.01.23 в 11:30

Няма забрана за пътуване в Северна Македония

Няма забрана за пътуване в Северна Македония. Това заяви почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Радио Благоевград . Изглежда информациите от Скопие се оказаха поредната медийна лъжа. Вероятно в столицата на западните ни съседи си дават сметка, че няма как да забранят на двама евродепутати да посещават тази..

публикувано на 27.01.23 в 11:01