Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мелник в очакване на „Златен грозд“ 2023 г.

И тази година, за единадесети пореден път община Сандански и Сдружение „За Мелник“ канят любителите на уникалното мелнишко вино на 11 и 12 февруари в град Мелник.

Винопроизводителите от Мелнишкия регион ще представят най-доброто от своята продукция, а богатата фолклорна програма, поднесена от местни и гостуващи самодейни състави, ще превърне виненото изложение в истински празник за сетивата.

Специални гости на XI-то издание на „Златен грозд“ ще бъдат Карамфил Божиков и Володя Стоянов.

Организаторите отправят покана към производителите на домашно вино да се включат в традиционния конкурс, който се провежда в две категории – „Мелнишка лоза“ и „Букет“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Методи Байкушев

Кметът Байкушев кани благоевградчани на публична среща

Кметът на Благоевград Методи Байкушев, кани жителите на града и общината на публична среща, на която да бъдат обсъдени приоритетите за развитието на Благоевград през следващата година. Срещата ще се проведе на 12 септември от 18.00 часа в зала „22 септември“.  Всички присъстващи ще могат да участват активно с предложения, както и да..

публикувано на 10.09.24 в 14:24

50-метров зелник на Международния фестивал "Балканска черга"

Атракцията на тазгодишното издание на Международния фестивал "Балканска черга" ще бъде 50-метров зелник. Форумът ще се проведе в село Шишковци, община Кюстендил от 13 до 15 септември. По време на 12-ото издание на Международния фестивал "Балканска черга" ще има работилници, представящи различни занаяти, изложби, базари и музикална програма. На 13..

публикувано на 10.09.24 в 14:16

Предстои ремонт на стадиона в Дупница

Обществена поръчка за ремонт на стадион “Бончук” обяви община Дупница.  Стойността на ремонта е 2 милиона лева без ДДС, а финансирането е под условие, тъй като не е осигурено към момента. Стадион “Бончук” е построен преди повече от 50 години. Тревната настилка и техническата инфраструктура са в лошо състояние. Предвижда се вътрешно и външно боядисване,..

публикувано на 10.09.24 в 11:29

Скъсани диги на река Струма в района на община Радомир

Компрометирани диги на река Струма в района на община Радомир крият рискове от наводнения при обилни валежи и високи води, съобщи  на проведения Областен съвет за намаляване на риска от бедствия Павел Черийски- организатор на хидротехнически район Перник към „Напоителни системи”. В местността „Арбанас” край Радомир от близо 15 години дигата е отнесена,..

публикувано на 10.09.24 в 11:27

В Дупница ще представят приложението еЗдраве

В Дупница ще бъде представено приложението еЗдраве, а инициативата е на Регионална здравна инспекция - Кюстендил и Общината. Такова представяне стана през изминалата седмица в областния град, като екипите приемаха желаещите да научат повече за приложението в туристическия информационен център до пл. "Велбъжд". Кампанията за представяне на гражданите на..

публикувано на 10.09.24 в 10:52

Нарушено водоподаване в част от Радомир

С нарушено водоподаване са високите части на град Радомир. Изгоряла е помпа в помпена станция „Сиреняците”. Зоната е обезпечена с вода от Помпена станция „Крапец”. Направено е превключване, но поради намалелия дебит на резервния водоизточник „Врелото” е необходимо време, за да се напълни системата, съобщи управителят на ВиК Перник Борислав Иванов...

публикувано на 10.09.24 в 10:43

192 първокласници прекрачват прага на разложките училища

Над 2000 ученици тръгват на училище в община Разлог, от тях 680 – в Средно училище "Братя Петър и Иван Каназиреви" – Разлог, което е и едно от малкото училища в страната посланик на Европейския съюз. В начално училище "Яне Сандански" - гр. Разлог, признато от Министерството на здравеопазването за иновативно, учениците общо са 130. Общият брой..

публикувано на 10.09.24 в 10:33