Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Благоевград купува нов автомобил за доставка на храна

Нов лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на Домашен социален патронаж и до жителите, които ежедневно получават топъл обяд по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., ще бъде закупен от Община Благоевград.

Осигуряването превозното средство ще повиши качеството на две от най-търсените социални услуги. Общият им капацитет е 490 ползватели, като по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. ежедневно с топъл безплатен обяд се подпомагат 180 жители на общината, които не са в състояние сами или с помощта на своите близки да си осигуряват такъв.

Автомобилът ще бъде закупен по проект „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд в Община Благоевград“. Стойността на спечеления проект е на стойност 45 000 лв.

Договорът за финансиране бе подписан в края на м. януари 2023 г, като срокът за изпълнение е 9 месеца.

По публикацията работи: Весела Сукалинска
Вижте още

Представят платформата за проследяване на цените на основните храни

Днес ще бъде представена информационната платформа на служебното правителство за проследяване цените на основните храни. Така всеки потребител ще може да следи къде най-изгодно се предлагат определени основните храни. Както вече стана ясно, платформата ще съдържа информация за цените на около 50 хранителни продукта от първа необходимост. Потребителите..

публикувано на 24.03.23 в 07:39
Пролет в града

Слънчево и топло

Днес ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Ще е топло с максимални температури между 17° и 22°, по-ниски по Черноморието, в София - около 19°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, по най-високите части на Рила и Пирин до умерен..

публикувано на 24.03.23 в 05:27

Кметът на Перник се срещна с ученици от ОУ „Свети Иван Рилски“

Кметът на Перник Станислав Владимиров е бил гост в първата среща от инициативата „Лидери срещат лидери” в ОУ „Свети Иван Рилски“, съобщиха от общинския пресцентър. Проявата е посветена на 120- годишнината от създаването на учебното заведение, което е най-голямото в община Перник.  Учениците са засипали кмета с десетки въпроси - какъв ученик е бил, какъв..

публикувано на 23.03.23 в 19:21

Представят електронна платформа за наблюдение на цените

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и министърът на земеделието Явор Гечев ще представят електронната платформа за наблюдение на цените на част от основните хранителни продукти.  В събитието ще участват представители на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Националната агенция по приходите, Агенция „Митници“ и др...

публикувано на 23.03.23 в 17:59

Нов разсадник и залесяване на фиданки в мащабен проект на ЮЗДП

Горските експерти oт Югозападното държавно предприятие работят усилено по изпълнението на проект за подобряване природозащитното състояние на горски местообитания от мрежата Натура 2000 в Югозападна България. Със своя бюджет от близо 12,5 милиона лева е най-мащабният проект, изпълняван от предприятието с европейско финансиране до момента...

публикувано на 23.03.23 в 14:52

Информационна среща за търсещи работа се проведе в Дупница

Информационна среща по проект “Започвам работа” проведе Бюрото по труда в Дупница. Участваха представители на различни институции, на синдикатите, работодатели и неактивни търсещи работа лица. Проектът е насочен към безработни на възраст от 16 до 65 години, които не са регистрирани в Бюрото по труда, не учат и не се осигуряват. Целта е да бъдат..

публикувано на 23.03.23 в 14:19

Кирил Стойков е новият изпълнителен директор на ФК „Пирин“

Бившият директор на „Пирин“ – Кирил Стойков, поема отново ръководната позиция в администрацията на благоевградския футболен клуб. Кандидатурата му бе одобрена на извънредно заседание на Общинския  съвет – Благоевград, и е във връзка с предстоящо Общо събрание на акционерите на клуба. Местните парламентаристи гласуваха освобождаването на Благой..

публикувано на 23.03.23 в 13:46