Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Подари усмивка“ за Великден

Традиционна великденска благотворителна инициатива стартира в Брезник. Организира я местното Народно читалище „Просвещение 1870” и е под надслов „Подари усмивка”. В дните до 9 април, всеки който има желание и възможност, може да дари стари или нови дрехи, обувки, играчки, посуда, накити, аксесоари и други, вече ненужни вещи от дома, гардероба или домакинството, които за някой обаче, могат да се окажат много ценни и полезни.

„В тези тежки времена, в които живеем, хората имат нужда дори само от усмивка и от добра дума. Дарените вещи вече се събират във фоайето на читалището. Ще се сортират по възрастови групи, след което ще бъдат изложени на благотворителен базар до 9 април. Интересът през годините е много голям и прави впечатление, че се даряват и все по-нови неща. Това прави впечатление. Даряват се най-различни предмети, дори украшения, сувенири, които предизвикват сантимент в гражданите“, съобщи за Радио Благоевград Борис Борисов, секретар на читалището в Брезник.

Великденският базар ще бъде съпътстван от още няколко благотворителни събития. На 9 април, Цветница, танцов колектив „Калина“ организира хоротека на площада в Брезник, като събраните средства ще бъдат дарени за болно детенце. След това за Великден, децата ще украсяват яйца, които ще бъдат предоставени на социалния патронаж, да да бъдат раздадени на нуждаещите се хора.

„Това е една благотворителна инициатива от хората за хората, в която се надяваме да отворим сърцата си за доброто“, коментира още секретарят на читалището в Брезник.

Чуйте повече от разговора на Биляна Славчева с Борис Борисов:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Село Овчарци привлича туристите с красивия си център

Светещи букви на кметството, кътове за игра за децата и за отдих за възрастните, красиви дървени статуи на животни, тематична украса за всеки празник, много зеленина и цветя, са част от атрактивните нововъведения, които придават европейски вид на центъра на село Овчарци в община Сапарева баня. Според кмета Радостина Сусанина всичко това е постигнато..

публикувано на 16.04.24 в 13:45

Димитър Урдев: На жителите в община Благоевград се гледа като на брашнен чувал

На жителите в община Благоевград се гледа като на брашнен чувал – когато имаме нужда ще ги изтупаме и те ще си платят. По този начин не можем да създадем онези условия за живот, заради които бихме накарали тук да дойдат инвеститори, младите да останат и да развиват бизнес. Това е най-трудната задача - да създадем предвидима среда, в която..

публикувано на 16.04.24 в 12:29

Здравка Евтимова: Човек има най-много, когато дава

Писателката Здравка Евтимова, заедно с още известни личности от различни индустрии, бе сред основните говорители на годишната конференция TEDxAUBG в Благоевград. Тя избра да говори пред студентите от Американския университет за общественото явление „калинки“ и образованието. „Внимателно и аргументирано се стремя да стигна до извода, че явлението..

публикувано на 15.04.24 в 15:51

RIA с нов англоезичен сингъл - „INTACT"

Третият самостоятелен сингъл на RIA е англоезичен и носи името „INTACT". Музиката, текстът и аранжиментът са на RIA.  Видеоклипът е заснет от Васил Стефанов в София. В него участват Тодор Петров и Борис Божилов от „Спални места“ и китаристът Виктор Колев. Още първият сингъл на младата певица – „Нашата мечта" ѝ даде успешен старт и покори всички..

обновено на 14.04.24 в 15:37
Вяра Панталеева

Вяра Панталеева посреща пролетта с нова песен

Новата песен на Вяра Панталеева "През 100 земи" е приказен разказ приличащ на сън за личностното пътешествие, в което търсейки някого или нещо, откриваме себе си. Мистичното и приказното в музикалната форма, кореспондира с приказния изказ: „две луни“ – два лунни месеца, „сто земи“, „вдън гори‘. „огледален свят“... Пътешествието е вътре в нас..

обновено на 14.04.24 в 15:22

Как капачките обединиха хиляди доброволци?

Пролетната кампания на „Капачки за бъдеще“ наближава.  14-ото ѝ издание ще се проведе в рекордните досега 33 града. Всеки може да донесе  събраните пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, които ще бъдат рециклирани. Със събраните средства ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната. Благодарение на инициативата до..

публикувано на 12.04.24 в 12:37

Никол Илиева: Интересът към първия медиен фестивал в Благоевград е голям

Годишният  медиен фестивал в Благоевград  ще се проведе на 30 април 2024 година по инициативата на студентския клуб „Ellipsis“ в АУБ.  Той е отворен за студентите от АУБ и техни колеги от цял свят,  за начинаещи и професионалисти. За участие във фестивала вече са постъпили 27 заявки от нашата страна, от редица други европейски страни, от Африка,..

публикувано на 12.04.24 в 11:39