Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Владимир Борачев:

Лидерството е много важен баланс между ума и сърцето

Владимир Борачев е професионален сертифициран коуч със солиден професионален опит в развитието и мотивирането на успешни екипи.  Автор е на книгата за себепознание и управление на хора „Пътешествие за лидери“, чести са срещите му със студентите от АУБ в Благоевград, изнася лекции и в Българското училище за политика „Димитър Паница“. „Тук виждам много млади хора, млади политици и част от тях ми правят много добро впечатление. Разбира се имаме и тези, които смятат,  че всичко знаят и може би не работят в правилната посока. Аз вярвам, че постепенно те ще отпаднат от системата и ще имаме тези, на които им пука и за България, и за това, което се случва“, сподели за Радио Благоевград Владимир Борачев.  За куража и смелостта при вземане на решения, за действия и отваряне на неотворени врати; за смиреността и силата да се извиниш, когато си сгрешил; за силата да даваш и да подкрепяш други хора – на това са посветени уроците му с младите хора. „Моето лично разбиране за лидерството е свързано с  един много важен баланс между ума и сърцето“, казва още Владимир Борачев.

Как от унгарската дума кочияш се стига до коучинга -  една от най-новите  професии в модерното време? Как се развива индустрията на човешките ресурси в нашата страна, къде сме в сравнение с Европа и света? Пътешествието за лидери - пътешествие накъде и за кого е? – Всичко това и още чуйте в звуковия файл.Вижте още

Всеки шести хипертоник в България не знае за заболяването си!

Този месец се инициира най-голямата синхронизирана световна здравна кампания „Май, месец за мерене“ на Международната лига по хипертония. Кампанията има за цел да повиши нашата осведоменост и да подчертае важността на измерването на кръвното налягане. Темата коментира в предаването „Здравен компас“ на БНР-Радио Благоевград доц. д-р Красимира..

публикувано на 26.05.23 в 10:54

При тревожните разстройства медикаментите са на втори план

От 22 до 28 май се проведе Европейската седмица на психичното здраве. Темата тази година беше „Психично здрави общности“. Водещият психиатър д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница „Св. Ив. Рилски“ коментира в предаването „Здравен компас“ на БНР-Радио Благоевград най-често срещаните психични проблеми на българина...

публикувано на 26.05.23 в 09:09

Майка от Благоевград със сигнал за грубо отношение на лекар

Сигнал за грубо отношение на лекар от Спешно отделение в държавната болница в Благоевград към дете подаде в Радио Благоевград Бойка Павлова. 3-годишната й дъщеричка пада с тротинетка на плочките пред Община Благоевград. Момиченцето започва да плаче, да пищи, че не може да стане и семейството отива в болницата. Лекарят, който е на смяна,..

публикувано на 25.05.23 в 10:40
Мая Падарева

От учебно посещение в Норвегия се убедих, че работим в правилната посока

Община Белица е една от десетте общини в България, които работят по проекта на Националното сдружение на общините на Република България „Растеж чрез активиране на местния потенциал – GALOP”,финансиран със средства от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2014 – 2021 година. Преди броени дни, делегация на българските..

публикувано на 23.05.23 в 10:21
Силвия Домозетска

Парад на училищата и „Библиотека за един ден“ на 24 май в Благоевград

Община Благоевград подготвя богата програма, с която ще бъде отбелязан подобаващо 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, и празник на града. Тържествата ще започнат в 11 ч. с Парад на училищата. Шествието ще тръгне от Съдебната палата, ще премине през главната..

публикувано на 22.05.23 в 10:53

Ученици от Петрич рисуваха текстилни торбички

Ученици от Петрич участват в еко инициативи, част от съвместна кампания на Община Петрич, Историческия музей – Петрич и Социално предприятие „Петрички следи“. В „Музейната работилница“ децата изрисуваха сами текстилни торби за многократна употреба, ушити от социалното предприятие в града. Кампанията е посветена на 21 май, Деня на НАТУРА 2000 и на..

публикувано на 22.05.23 в 10:43

Имунизацията е най-добрата защита срещу тетануса

Гл. ас.д-р Магдалена Баймакова от Първа инфекциозна клиника във Военномедицинска академия-София коментира заболяването тетанус в месечното издание на рубриката „Инфекциозен навигатор“ на БНР-Радио Благоевград. Кой причинява тетануса?   „ Тетанусът е ваксинопредотвратимо заболяване, като човекът не е заразен за околните. Причинява се..

публикувано на 22.05.23 в 09:19