Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Денков-Габриел“ – кабинет на надеждата или на недоверието?

Снимка: БГНЕС

Вчера парламентът гласува и одобри за министър-председател акад. Николай Денков. "За" гласуваха 132, "против" - 69, без "въздържал се". Денков получи подкрепа от ГЕРБ-СДС (един "против"), ПП-ДБ, както и от двама народни представители от ДПС. Структурата на кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС също беше подкрепена от 132 депутати, против бяха 69, нямаше въздържали се. Подкрепа получи и съставът на кабинета. 

Ще бъде ли новото редовно правителство ключ към излизане от политическата нестабилност в страната ни? Ще успее ли кабинетът да се справи с предизвикателствата и поетите ангажименти? Доколко устойчива ще бъде управленската формула? 

Отговор на тези и други актуални въпроси потърсихме от политическите коментатори: проф. Антоанета Христова, политически психолог; проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в НБУ; Цецка Бачкова, политолог и бивш депутат.


Вижте още

Чернодробната стеатоза може да се избегне с промяна в начина на живот

Чернодробната стеатоза – същност и лечение – тема, която коментира в предаването „Здравен компас“ на БНР-Радио Благоевград гл.ас. д-р Климентина Герджикова дм от Клиниката по гастроентерология в „УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“.   „За съжаление това е често срещано състояние, което най-общо се дължи на натрупването на твърде много мазнини в..

публикувано на 28.09.23 в 16:32

Туристи и патриоти тръгват „По стъпките на Самуиловите воини“

След като младите планинари от Петрич изкачиха 39-те планински първенци на България, в една инициатива започнала преди година, днес те вече се готвят за следващото предизвикателство - участието им в 10-тия юбилеен Национален туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“, който се провежда  традиционно в първата неделя от октомври. Тази..

публикувано на 28.09.23 в 15:02

Не очакваме тежка клинична картина при новия подвариант на „Омикрон“ – „Пирола“

„Увеличават се болните с COVID-19 , а през последната седмица се наблюдава ръст от 50% на седмична база. Тази тенденция ще се запази и през следващите седмици и месеци ще има доста по-голям брой заболели “ – каза в интервю за БНР-Радио Благоевград проф. Ива Христова – директор на Националния център по заразни и паразитни болести. По думите и..

публикувано на 28.09.23 в 14:39
Надя Бойчева

Надя Бойчева представя „Изгреви и залези“

След „Страхът, че някой те обича“, Надя Бойчева зарадва почитателите на поезията с нова стихосбирка, озаглавена „Изгреви и залези“. И този път Надя остава вярна на стила си. Стиховете ѝ са вдъхновени от живота и неговите многобройни нюански, възходи, спадове, нежност и сила, емоции, които оставят у читателя  сладък или пък солен привкус. В..

публикувано на 28.09.23 в 14:15

Иван Сабахлъков: „Вълкът“ няма да се съобрази с мнението на „овцата“

"Българското земеделие не е достатъчно пазарно ориентирано. И това е следствие на факта, че е в насипно състояние. И хората нямат вина за това“ , думите са на земеделския министър Кирил Вътев, изречени по време на протестите на земеделските производители миналата седмица. Въпреки масовото участие на представители на всички земеделски браншове,..

публикувано на 28.09.23 в 13:36

Фокус-точка Благоевград с подкрепа за социалните предприятия

В Благоевград е създадена една от шестте регионални фокус-точки по проект „Развитие на социалната икономика“, който се реализира от Министерството на труда и социалната политика по Плана за възстановяване и устойчивост. Основната цел на фокус-точките е да бъде насърчена социалната икономика. По проекта ще бъде създадена и виртуална платформа, чрез..

публикувано на 28.09.23 в 12:39

Новите адаптирани ваксини срещу COVID-19 са в РЗИ-Благоевград

„ Новите адаптрани ваксини на „Пфайзер“ срещу COVID-19 са налични в Регионална здравна инспекция – Благоевград “ – това заяви в интервю за БНР-Радио Благоевград д-р Павлин Янкулски. По думите му е препоръчително да се поставят на лица с хронични заболявания, както и на хора над 60 години. Няма никакви противопоказания за поставянето им, с..

публикувано на 28.09.23 в 11:34