Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОИЦ – Благоевград с открити приемни

Снимка: ОИЦ – Благоевград

Екипът  на Областен информационен център – Благоевград стартира ежегодната си обиколка на общините в региона. В периода 13-23 юни 2023 г. експертите от ОИЦ – Благоевград ще посетят всеки от 14-те общински центъра в областта и ще проведат открити приемни и информационни срещи. По време на събитията ще бъдат представени Програмите за финансиране от Европейските фондове при споделено управление  2021-2027 и техните Индикативни годишни работни програми за 2023 година. Ще бъдат представени и възможности за въвеждане на мерки за енергийна ефективност. На място служителите на ОИЦ ще отговарят на всякакви въпроси на граждани, свързани с възможности за финансиране на проекти с европейски средства.

Обиколката на ОИЦ – Благоевград стартира във вторник – 13 юни с открити приемни в Кресна и Струмяни. В сряда актуална информация на място ще могат да получат жителите на Разлог и Банско, а в четвъртък – Белица и Якоруда. В петък експертите на ОИЦ – Благоевград ще бъдат в град Симитли.

Следващата седмица информационни събития ще бъдат проведени в Петрич и Сандански – на 20 юни /вторник/, Гоце Делчев и Гърмен – 21 юни /сряда/, Сатовча и Хаджидимово – 22 юни /четвъртък/. На 23 юни /петък/ открита приемна ще бъде проведена и в областния център, пред офиса на ОИЦ – Благоевград.

Откритите приемни ще се провеждат на мобилен щанд в общинските центрове на област Благоевград. Сутрешните събития ще започват в 10:30 часа, а следобедните – в 13:30 часа.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Съдят младеж от Перник

Младежът, който преби жена в Перник ще бъде съден като непълнолетен, каза на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура Перник, Албена Стоилова. Присъдата, която го очаква е от 5 до 12 години затвор. След настъпилата смърт на пребитата от младежа жена, обвинението срещу него ще бъде преквалифицирано. Досега то е било за   за причиняване на средна..

публикувано на 23.09.24 в 10:42

10 партии и коалиции са регистрирали листите си в РИК - Благоевград

Делян Пеевски води кандидат-депутатската листа на коалиция "ДПС - Ново начало"  в Благоевград. Общо 10 партии и коалиции са регистрирали листи до този момент в Районната избирателна комисия.  Документите с  кандидатската листа на "ДПС - Ново начало" бяха внесени от областния председател на партията  в Благоевград Ведат Хюсеин, придружаван от част от..

публикувано на 23.09.24 в 09:07

Слънчево време

Сутринта на отделни места в котловините временно ще има намалена видимост. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 8° и 13°, в котловините на Западна България - между 4° и 7°, по Черноморието – между 14° и 17°. Днес ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

публикувано на 23.09.24 в 07:07

"Събуди деня" с Биляна Славчева

Чудотворната икона "Богородица-Вратарница" e най-голямата ценност в Роженския манастир.  Епископът на светата обител Архимандрит Епифаний, за миналото и настоящето на манастира. „Живей на чисто“ Ревизираният национален FSC стандарт за сертификация на горите у нас влиза в сила от началото на следващата година . За целите и същността..

публикувано на 23.09.24 в 04:00

Перник отбеляза тържествено 116-та годишнина от обявяването на независимостта на България

Венци и цветя в знак на признателност бяха положени пред паметника на Кракра Пернишки. Тържествената част продължи пред Двореца на културата, където бе издигнат българския флаг.  Приветствие към перничани от името на кмета Станислав Владимиров отправи зам. кметът Стефан Кръстев. Подчертавайки значимостта на една от най- важните дати в историята на..

публикувано на 22.09.24 в 15:16

Горноджумайското въстание от 1902-ра година оживя в квартал „Вароша“ в Благоевград

На днешния празничен 22-ри септември Благоевград  се превърна в сцена на родолюбива инициатива, възстановка на Горноджумайското въстание от 1902-ра година. Основни организатори на поредицата от събития са Регионалният исторически музей и Регионален клуб „Традиция“.  Стотици граждани се потопиха в атмосферата на паметните събития от 1902 година. Над..

публикувано на 22.09.24 в 14:42

Благоевград отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България

Днес се навършват 116 години от обявяването на Независимостта на България. По традиция център на тържествата е Велико Търново, където на 22 септември 1908 година е обявен край на васалитета на България от Османската империя. Княз Фердинанд провъзгласява Независимостта с манифест, прочетен в църквата "Свети 40 мъченици" и след това в крепостта..

публикувано на 22.09.24 в 12:05