Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мина Сучева ще бъде водеща на международен цирков фестивал

Първият международен цирков фестивал в Югоизточна Европа „Златен кон“ ще се състои от 28 септември до 1 октомври в НДК, София. Фестивалът ще представи някои от най-бляскавите таланти на съвременния български и световен цирк.

Той ще продължи традицията на българското цирково изкуство, която има дълга история от 1897 г.  Зрителите ще имат възможност да гледат жонглиране, акробатика, ресури, въздушни и балансови номера от 5 континента. 

С участието на циркови артисти от цял свят, фестивалът отново ще донесе блясъка на цирковото изкуство пред българската публика. 

Талантливата благоевградчанка Мина Сучевча е една от водещите на международното събитие. Какво още разказва Мина може да чуете в звуковия файл.



По публикацията работи: Зоя Караджова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Петричкото село Ключ очаква много гости на събора

От незапомнени времена в петричкото село Ключ ежегодно се провежда традиционният събор, посветен на празника Илинден. Това е едно от най-големите и многолюдни събития в населеното място, което се почита както от местните хора, така и от много гости. „Отдавна, дедите и прадедите ни са решили на 2 август да бъде събора, когато по стар стил..

публикувано на 30.07.24 в 10:17

НУ „Яне Сандански“ в Разлог продължава с иновациите

От новата учебна година началното училище „Яне Сандански“ в Разлог ще продължи да въвежда иновации в образователния процес. Училището е иновативно още от откриването на първата процедура и вече седем години работи в посока позитивно образование и развитие на характера.  „Тази година отново кандидатствахме  и сме одобрени от МОН с иновацията..

публикувано на 30.07.24 в 10:11

„Природа в наследство“ в РИМ - Благоевград

„Природа в наследство“ е проект на Регионалния исторически музей в Благоевград, който показва различните животински видове  и растения от отдел „Природа“ в пресъздадената обновена естествена среда. Това е първият ремонт и обновяване на експозицията, която е открита преди 40 години. „Биологичното разнообразие в Югозападна България наистина е..

публикувано на 29.07.24 в 15:59

Българското неделно училище „Камбана“ в Абу Даби

„Образованието като грижа и ценност“ – под това мото премина XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Тя бе открита в столицата и продължи в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Участниците в конференцията се включиха в серия от лекции, практикуми и дискусии, обособени в различни тематични модули с участието на..

публикувано на 29.07.24 в 14:15

Тютюн, 2024: По-малко като количество, но с екстра качество

Динамичното време през последните седмици няма как да не се отрази на тютюневата реколта. Припомняме, че заради опустошителната градушка преди няколко седмици в района на селата Дебрен и Рибново в община Сатовча, бе унищожена около 90 % от тютюневата реколта, но се оказва, че и горещините също са рискови за доброто количество и качество на..

публикувано на 25.07.24 в 14:30

Иван Христанов: Липсва превенция при борбата с горските пожари

Темата за горските пожари и реакцията на държавата и институциите, бе сред водещите акценти в предаването “Събуди деня”.  Иван Христанов, бивш зам.-министър на земеделието и лидер на ПП “Единение” коментира тежката кризисна ситуация с пожарите в страната.  „Почвите бяха сухи още в началото на годината. Водозапасеността беше ниска. Нямаше снежна..

публикувано на 24.07.24 в 11:24

Кабинет с третия мандат или поредни избори?

Възможен ли изход от политическата криза в последния момент? Защо не успяха да получат парламентарна подкрепа първите и вторите мандатоносители? Коя политическа сила ще получи третия мандат и какви са опциите за реализацията му? Какви са големите предизвикателства пред политическите партии в навечерието на все по-вероятните поредни предсрочни избори?..

публикувано на 24.07.24 в 11:12