Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Защо успял бизнесмен в Благоевград поиска да влезе в местната власт?

Сашо Въжаров
Снимка:

Сашо Въжаров е един от тримата създатели на машиностроителния завод „ВАНИКО“ в Благоевград, в който днес работят 200 човека. Предприятието произвежда детайли, машинни възли, машини и инструменти, проектира технологии и технологично оборудване; разполага със собствена производствена база, административна сграда и Център за професионално  обучение. „Когато започнах да работя тук преди 30 години, Благоевград беше град с перспектива, с  огромен потенциал. Сега градът тръгна назад“, обоснова в интервю за Радио Благоевград Сашо Въжаров своето решение да се кандидатира за общински съветник на местните избори на 29 октомври 2023 година. „Най-големият проблем на Благоевград е, че не се направи успешна промишлена зона, да се отредят терени, където бизнесът, не само машиностроителният,  да има нормална среда за развитие“, каза Сашо Въжаров и поясни, че става дума за място, “където  има комуникации - електроснабдяване, водопровод, канализация. Всичко това да е създадено предварително и което не е работа на бизнеса, а на местната власт“. Сашо Въжаров посочи конкретни възможните решения на проблема, за които ще работи като общински съветник. Той даде заявка за толерантна предизборна кампания.

По повод включването в кандидатската листа на НДСВ за общински съветници в Благоевград, Сашо Въжаров подчерта, че цени доверието и свободата, която централното управление на партията осигурява при вземане на решенията за Благоевград. „Най-важното е да се тръгне в правилната посока и стъпка по стъпка да се върви напред. Всъщност ние даваме възможност за промяна в Благоевград, при която, тези които се захващаме с тази дейност, да нямат никакви лични облаги от това“.

Сашо Въжаров коментира и националния протест на земеделците с думите: „Всеки е в своето право да се да се бори за постигнете позиции, които бяха дадени. Сега как ще може да им ги отнемеш? Всъщност пазарни условия в тази посока  в селското стопанство няма. Конкуренцията м