🎉 9 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българинът е в най-свободния си период

Не приемам твърденията за това, че българинът днес не е толкова свободен, колкото може да бъде. Днес имаме възможности да пътуваме в чужбина без ограничения. Не беше такова положението преди 10-ти ноември 1989 година. Тогава, за да отидеш до Петрич бе нужен открит лист. Наистина, нещата много се промениха през последните години – това заяви в интервю за Радио Благоевград известният рок изпълнител Васко Кръпката. 

В разговора стана дума за хубавите неща от живота. Демокрацията даде възможност политиците да вървят по своя път, ние музикантите вървим по своя. Не съм съгласен с пораженческото мислене напоследък. Не  е вярно, че нашият преход не е успешен, коментира изпълнителят. За повечето успешни и неуспешни неща от живота ни Васко Кръпката разказа в интервюто на Иван Лазов.БНР подкасти:

Вижте още

Цветелина Пенкова: Първото общоевропейско законодателство за старт-ъпи ще бъде факт

„Предложението ми за първото по рода си европейско законодателство за старт-ъп и скейл-ъп беше прието в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика с огромно мнозинство. Това е постижение както за България, така и за целия ЕС. С това още веднъж дадох ясен знак, че европейските институции ще предприемат конкретни действия за подпомагането на..

публикувано на 01.12.23 в 12:04

На Мечкинден WWF разказва за Спасителния мечешки отряд

Отрядът отбелязва своя трети рожден ден в събота с благотворително парти с кауза Преди точно три години, WWF се захвана с ново предизвикателство. На Мечкинден през 2020 г., екип от биолози и зоолози от природозащитната организация, сформираха Спасителен мечешки отряд. Неговата цел е да реагира при сигнали за проблемни мечки и да работи за..

публикувано на 30.11.23 в 14:06

Нормално стартира изкупната кампания на тютюна

Изкупната кампания на тютюна от тазгодишната реколта стартира миналата седмица, ще се развие през декември и би трябвало да приключи до края на месец януари, догодина, съобщи в ефира на Радио Благоевград Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите – НАТ, 2010 и президент на двете европейски браншови организации..

публикувано на 30.11.23 в 13:20

Вечер на Средиземноморието в Благоевград на 8 декември

С вечер на Средиземноморивто и концерт, организиран от сдружение "Международни инициативи за сътрудничество,  град Разлог", в качеството си на национален координатор на Българската мрежа „Анна Линд“ отправят послание за мир. Концертът за отбелязване на  Денят на Средиземноморието ще бъде на 8 декември от 19 часа в  Благоевград , входът е свободен...

публикувано на 29.11.23 в 18:54

Самоконтролът е много важен елемент от цялостното лечение на диабета

14 ноември е Световния ден за борба с диабета. Той се отбелязва в отговор на нарастващата тревога за бъдещето на милиони хора по света, страдащи от заболяването. Доц. д-р Даниела Попова, началник на Клиниката по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, коментира рисковете които крие диабетът, контролът и..

публикувано на 27.11.23 в 14:52

Пчелни продукти и мед за по-добър имунитет

Медът и пчелните продукти са не само много вкусни, но и полезни, особено през този сезон, когато защитните сили на организма са атакувани от студа и вирусните заболявания. В това е категорична Ралица Петкова, дългогодишен, потомствен пчелар от Благоевград, която произвежда и продава мед и пчелни продукти. Тя бе гост в рубриката „Полезно е да..

публикувано на 27.11.23 в 14:26

Продължава възстановяването на електрозахранването в три села в община Благоевград

14 са били населените места в община Благоевград в неделния ден, които са били изцяло или отчасти без ток. „ Възстановяването на електрозахранването беше първата задача пре д екипит е от община Благоевград, които трябваше да се справят с усложнената зимна об становка след падналия в събота обилен сняг . Проблеми с тока в неделя имаше..

публикувано на 27.11.23 в 11:24