Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати в СЕМ

Автор:

За втори път Съветът за електронни медии организира Ден на отворените врати. Той ще се проведе от 11 до 14 часа в сградата на СЕМ на столичния булевард "Шипченски проход" 69. Всички граждани, които се интересуват от работата на Съвета, ще могат да посетят залата, в която се провеждат заседанията на медийния регулатор, да се запознаят с особеностите в дейността му, и да видят нагледно как работи системата за мониторинг на медийното съдържание.

На 1 март тази година Съветът за електронни медии за първи път представи дейността си пред всички,  които се интересуват от работата на регулаторния орган. Тогава СЕМ организира за десетките си посетители, сред които и студенти, обиколка за запознаване с работата на членовете на Съвета и на Специализирания мониторинг, с особеностите и спецификите в цялостната дейност на регулатора и с неговите експерти.

По време на Деня на отворените врати гражданите зададоха и своите въпроси за предизвикателствата пред традиционните медии, социалните мрежи, възможностите за регулация на съдържание в интернет и много други.

Инициативата Ден на отворените врати е продължение на прозрачната политика в работата на медийния регулатор като част от медийната грамотност в обществото. Още от началото на дейността на СЕМ в сегашния му състав заседанията му могат да се проследяват в реално време на сайта на регулатора. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е водач в Благоевград и в 25-и МИР в София

Националният съвет на БСП утвърди листите за европейските и парламентарните избори. За водач на евролистата бе избран Кристиан Вигенин, следван от Румен Гечев. Жените в цялата листа са 40% от всички кандидати за евродепутати. Трети в евролистата за е досегашният евродепутат от БСП Цветелина Пенкова. Вяра Емилова, Филип Попов и Александър Симов също са..

публикувано на 27.04.24 в 19:27

Благоевград посрещна футболни надежди от цяла България за „Пиринска бундеслига“

Футболни таланти от цялата страна пристигнаха в Благоевград, за да премерят сили в традиционния футболен турнир „Пиринска бундеслига“, организиран от ДЮФК „Хлапетата“ с подкрепата на Община Благоевград. Надпреварата бе символично открита с изпълнения на Детско-юношески духов оркестър към ЦЛТРДБ и Денс студио „Дежа Вю“. Кметът на Благоевград Методи..

публикувано на 27.04.24 в 17:46

Над 270 велосипедисти се включиха във велошествие "Благоевград на две колела"

Точно в 11:00 часа днес на пл. "Георги Измирлиев" кметът Методи Байкушев даде старт на първия за годината веломаратон в Благоевград. Близо 270 велосипедисти, заедно с кмета Методи Байкушев и зам.-кмета Станислав Кимчев се включиха във велошествието под надслов "Благоевград на две колела". "Скъпи приятели, щастлив съм, че днес се събрахме, за да открием..

публикувано на 27.04.24 в 14:27

Благотворителен базар в село Шишковци

 Организатори на инициативат са кметството, местното читалище и сдружение "Възход за село Шишковци“. Базарът е разположен в центъра на селото. Жителите на Шишковци са подредили различни тестени изделия – баници, зелници, питки, сладкиши.  Целта на базара е със събраните средства да се извърши облагородяване на селото, в което дълги години е живял и..

публикувано на 27.04.24 в 14:14

Производители и преработватели на череши се срещнаха в Кюстендил

Среща между преработватели, изкупвачи и производители на череши се състоя в Кюстендил. Срещата е по инициатива на кмета Огнян Атанасов и областния управител Александър Пандурски. Искането на преработвателите на черешовата продукция в региона, поставено на срещата, е плодовете да бъдат с калибър от 22 до 24 милиметра. Това изискване не се отнася до..

публикувано на 27.04.24 в 14:12

Празник в Трън

За осма поредна година в Трън е домакин на празник, посветен на народната певица Гюрга Пинджурова. Днес от 13.00 часа на открита сцена пред читалището, носещо нейното име започва петчасова програма с участието на самодейци - състави и изпълнители от Пернишко и страната. Гюрга Пинджурова е родена през 1895 година в Трън и още приживе се превръща в..

публикувано на 27.04.24 в 13:13

Великденска благотворителна кампания започва в Кюстендил

Великденска кампания за набиране на козунаци и хранителни продукти, които ще бъдат предоставени на нуждаещи се семейства от Кюстендил и региона, започнаха енориашите към храма "Св. великомъченик Димитър Солунски" в Кюстендил. Така инициаторите продължават благотворителната кампания, на която дадоха началото преди Рождество Христово, в края на миналата..

публикувано на 27.04.24 в 11:22