Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисар Марейд Макгинес пристига на работно посещение у нас

Еврокомисарят по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари Марейд Макгинес пристига на работно посещение у наса.

В рамките на посещението й е предвидена среща с премиера Николай Денков, на която се очаква да присъстват министърът на финансите Асен Василев и министърът на енергетиката Румен Радев, както и с депутати от парламентарните комисии по бюджет и финанси и по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

Във вторник еврокомисар Макгинес ще посети граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" на българско-турската граница, а по-късно ще се срещне с представители на сектора на финансовите технологии (FinTech).

Макгинес е на визита у нас дни, след като еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони посети България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Методи Байкушев отчете успешен шестмесечен период

На пресконференция кметът на община Благоевград, Методи Байкушев, отчете дейността на ръководената от него администрация през първите шест месеца от всъпването му в длъжност. Байкушев определи отчетния период като успешен и заяви, че подробен писмен отчет ще бъде качен в Интерент страницата на община Благоевград. По отношение на бюджета и..

публикувано на 22.07.24 в 15:39

Министър Стоянов ще направи обход с хеликоптер над границата с Гърция

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще направи обход с хеликоптер на ГД „Гранична полиция“ над границата между България и Гърция, съобщиха от МВР. В граничната зона трети ден пламъци бушуват в планината Славянка.  На място дежурят пожарникари от Сандански и Гоце Делчев и служители на горските стопанства, те са разположени по билото на..

публикувано на 22.07.24 в 14:00

20-годишен юбилей чества храм „Света Анна“ в село Гърмен

Храм „Света Анна“ в гоцеделчевското село Гърмен отбелязва 20-годишен юбилей. На 24 юли 2024 година ще бъде отслужена празнична вечерня, а на следващия ден, 25 юли, празнична Света литургия. Църквата е разположена в малък парк в близост до площада на селото. Първата копка за строителството й е направена през 1993 година – на празника Петдесетница...

публикувано на 22.07.24 в 13:39

Регионалният исторически музей в Перник търси екскурзоводи

Регионалният исторически музей в Перник обяви конкурс за екскурзоводи. Размерът на началната основна заплата е 1310 лв., а изискването към кандидатите е освен  завършено висше образование, да владеят добре и английски език. Владеенето на втори чужд език и компютърна грамотност ще се считат за предимство, съобщават от институцията.  Кандидатите могат..

публикувано на 22.07.24 в 11:55

ПП-ДБ получиха и върнаха неизпълнен втория мандат на президента

Президентът Румен Радев връчи днес втория проучвателен мандат за кабинет на втората по големина политическа сила в Народното събрание ПП-ДБ, пише БНР. Още миналата седмица обаче от коалицията заявиха, че нямат нужната подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат папката празна. "Отговорът след проведените разговори е, че това не може да се случи..

публикувано на 22.07.24 в 11:45

Фолклорна феерия на 200 самодейци от община Разлог

За първи път Община Разлог организира „Лятна сцена“ на самодейците. Събитие, в което ще се съберат на едно място самодейните състави и колективи от всички читалища в общината. „Лятната сцена“ на самодейците е част от програмата на „Фестивално лято“ в Разлог. Самодейните колективи от Горно и Долно Драглище, Бачево, Баня, читалищата в..

публикувано на 22.07.24 в 10:27

Лятна филмомания Банско 2024

По традиция, и тази година Банско филм фест ще покаже под звездното небе на град Банско и Пирин планина селекция от най-добрите планинарски, приключенски и екстремни филми през последната година. Това ще се случи на 25, 26 и 27 юли на централния площад „Никола Вапцаров“,  прожекциите с вход свободен започват в 21:00 ч. В програмата на..

публикувано на 22.07.24 в 09:56