Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донка Найденова: Радио Благоевград е моята радост и моят лек в болката

Донка Найденова е сред емблематичните гласове в ефира на Радио Благоевград. Професионалният ѝ път в медията започва през 1986г. Първите си стъпки прави като репортер и част от новинарския колектив.

Борбена, заредена с оптимизъм и огромен професионален хъс, Донка преминава различни етапи от своето професионално развитие.

„В ефира на Радио Благоевград не съм коментирала само футоболен мач“, казва с широка усмивка журналистката.

Дълги години тя е продуцент на „Сутрешен екип“, водеща на предаванията „Утро с Радио Благоевград“ и „Събития и личности“. По-късно води и предаването „Ефир за приятели“.

През 2014 година Донка Найденова получи заслужено признание и награда за Номер едно на Радио Благоевград на Годишните награди на БНР "Сирак Скитник".

„Казват, че човек е успял, когато много е работил, често се е смял и слилно е обичал. Аз 36 години работих в Радио Благоевград, много се смях, както казваше един мой колега - "Ти с този смях пари можеш да натрупаш", пари не натрупах, но пък се научих да обичам. Радио Благоевград беше моята радост и моят лек в болката. Дадох много на радиото, но то ми даде още повече. То е като една споделена любов“, обяснява Найденова.

Какво още разказа в специалното издание на предаването „Ефир за приятели“, посветено на 50-годишнината на Радио Благоевград Донка Найденова може да чуете в звуковия файл.БНР подкасти:

Вижте още

В Национален парк „Рила“ се намират най-редките и ценни за България видове

Голям е интересът към дните на Национален парк „Рила“ в Благоевград. Над 250 деца от различни класове и училища са се записали за участие в беседи, еколектории, презентации.  По този начин дирекцията отбелязва 32 години от обявяването на парка за защитена територия. Събитието се провежда в Регионалния исторически музей – Благоевград, който е..

публикувано на 20.02.24 в 15:19

Работа за нашите родители

Хората на  50+ се сблъскват много често със стереотипи и предизвикателства при търсенето на работа. По закон е забранено да се публикуват обяви с ограничение или предпочитание към възраст, пол, етнос, но реално неписаните такива водят до практическо неравенство. Практиката при наемане на персонал показва, че до събеседване за работна позиция..

публикувано на 20.02.24 в 11:09

Димитър Урдев: Пореден общински бюджет със свръхочаквания за приходната част

В края на миналата седмица, по време на извънредно заседание на ОбС - Благоевград бе гласуван и одобрен бюджета на Благоевград за 2024г.  36 местни парламентаристи подкрепиха финансовата рамка, против бяха двама. Нямаше въздържали се.  Общинският съветник Димитър Урдев коментира темата в ефира на Радио Благоевград. “Бюджетната процедура е следвала..

публикувано на 19.02.24 в 10:46

На фокус в Благоевград - разделното събиране на биоотпадъци

Около 25% от боклука, генериран в община Благоевград, е биологичен . Най-спешната и неотложна задача е осигуряване на достатъчно количество разделно събрани органични отпадъци, за да бъде захранвана предстоящатата за въвеждане в експлоатация анаеробната инсталация за преработване на разделно събрани зелени и хранителни отпадъци  от домакинства,..

публикувано на 19.02.24 в 09:33

Мими Иванова за албума „Ние и песента“ и концерта в Австралия

„Ние и песента“ – така е озаглавен новият албум на обичаните от поколения български творци Мими Иванова и Развигор Попов. Дискът излезе в края на миналата година и съдържа общо 22 песни – и стари, и нови. „Всъщност „Ние и песента“ изразява, всичко онова, което сме двамата с Развигор“, споделя Мими Иванова. Една от специалните за Мими..

обновено на 18.02.24 в 15:02

Акушерката Десислава Христова за бебетата в България и тези в Англия

Среща с Десислава Христова от Благоевград, която повече от  23 години успешно се реализира като акушерка в Кралската болница „Сейнт Марис Хоспитал” в Лондон.  Преди десетина година екипът ,с който работи в тази болница получи „Оскар” за акушерство.  Десислава Христова е внучка на Йорданка Димитрова - първата дипломирана акушерка в Благоевград и..

обновено на 18.02.24 в 15:00

Възроденото читалище в село Бобораци

Читалище "Самообразование - 1925" в радомирското село Бобораци е на близо 100 години, но в последните 30 години бе затворено. В резултат на усилията на жители на селото и на фондация „Арт Инициативи“, читалището бе съживено, дейността му – възстановена.  През октомври 2022 година става неговата пререгистрация като юридическото лице, избрани са и..

публикувано на 18.02.24 в 09:30