Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болестта на Бехтерев във фокуса на информационен ден в Благоевград

Информационен ден и безплатни консултации за симптомите и начините за лечение на болестта на Бехтерев ще се проведат на 23 март (събота) в зала 5 на община Благоевград.

Целта на информационния ден е да бъде поставен акцент върху симптомите на болестта на Бехтерев, които са трудно разпознаваеми.

Форумът ще започне в 10.00 часа, с презентация и дискусия на тема „Общи насоки и рехабилитация“.

Програмата предвижда в 11.00 ч. за започне дискусията с ревматолога  проф. Златимир Коларов, който ще представи нови решения, свързани със заболяването, както и най-новата си книга „По тънката повърхност на леда“.

На събитието са поканени и ще присъстват носители на болестта и техни близки, които ще имат възможност да зададат въпросите си и да обменят опит.



По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С международен форум Банско отбеляза Съединението

Честването на националния празник 6 септември - Съединението на България, в Банско започна с Международния форум "Банско - Портал във времето", съобщиха от общинския пресцентър. Двудневната среща на историци, археолози и изследователи от България, Сърбия и Република Северна Македония е на тема „Свети места на Балканите“. Тя се организира от..

публикувано на 06.09.24 в 15:20

В Дупница отбелязаха Съединението

Българското знаме бе издигнато пред Община Дупница с тържествена церемония.  Поводът беше отбелязването на 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Националният трибагреник бе издигнат от младите танцьори на ансамбъл “Дупница”. По-късно те се включиха с танци в празничната програма на площад “Свобода”. Със свои изпълнения..

публикувано на 06.09.24 в 13:11

В Благоевград отбелязаха 139 години от Съединението

Благоевградчани тържествено отбелязаха 139-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На честването присъстваха Областният управител Георги Динев, кметът на община Благоевград Методи Байкушев, представителна част от 3-то бригадно командване в Благоевград, на църковната общност, на Югозападния университет „Неофит Рилски“,..

публикувано на 06.09.24 в 10:51

Над 5 километра опашка от коли на "Кулата"

Над 5 км. е  колоната от чакащи леки автомобили на ГКПП "Кулата".  Натовареният трафик е още от рано сутринта, потвърдиха от Гранична полиция.  Предимно българи са тръгнали към Гърция, използвайки няколкото почивни дни и все още горещия септември за море.  Без никакви проблеми е преминаването на другия граничен с Гърция пункт- "Илинден - Ексохи".

публикувано на 06.09.24 в 10:24

България чества 139 години от Съединението

На 6 септември България празнува годишнина от своето обединение. На този ден преди 139  години българите заявяват пред целия свят, че не може да има граница между тях. Съединението се извършва след бунтове в различни градове на Източна Румелия, последвани от военен преврат на 6 септември 1885, подкрепен от българския княз Александър I. Денят на..

публикувано на 06.09.24 в 09:02

Предимно слънчево време

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над западните райони от страната, а около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В югозападната половина от страната и крайните североизточни райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще..

публикувано на 06.09.24 в 08:57

Отбелязваме 139 години от Съединението

В историята на България има дати и събития, които ни обединяват като нация. Такъв е днешният 6 септември, който показва, че българският народ има волята и куража да поеме отговорността за собствената си съдба и да живее в свободна и обединена България. На 6 септември България празнува 139-ата годишнина от обявяването на Съединението..

публикувано на 06.09.24 в 07:00