Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденски акции в Кочериново

Великденски инициативи организират от „Заедно за успех“ в Кочериново.

По традиция екипът на сдружението обединява усилия заедно с учениците от Средно училище „Христо Ботев“ в града.

В навечериeто на светлия празник в арт работилниците деца и младежи ще изработват креативни изделия, с които ще се включат в благотворителния базар. Това обясни Василка Тасева от „Заедно за успех".


А със средствата от мартенската работилница младежите в Кочериново заедно с д-р Даниела Миланова, учредител на сдружението и дългогодишен учител в СУ „Христо Ботев“ са закупили мрежи за футболното игрище в село Бараково. То ще бъде обновено и ще се превърне в място за спорт и игра. Това с радост съобщи в ефира на Радио Благоевград  д-р Даниела Миланова.

За новите акции и образователни проекти, насочени към гражданското участие на младите хора в Кочериново, ще научим от д-р Даниела Миланова.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Темата за донорството е важна и трябва да присъства в дневния ред на обществото

Темата за донорството е изключително важна и тя трябва да присъства в дневния ред на обществото. Това е и една от нашите цели – да даваме гласност чрез спортни събития, информационни кампании и срещи очи в очи. По този начин ще привлечем вниманието на хората към темата. Това заяви в ефира на Радио Благоевград Иванка Динева, изпълнителен директор на..

публикувано на 22.05.24 в 11:24

Работата със специалните деца е благословия

Петър Астинов, учител на деца със специални образователни потребности в Център за специална и образователна подкрепа „Св. Паисий Хилендарски“ – Благоевград, стана носител на приза „Учител на годината“. Наградата е от Синдиката на българските учители и е в направление „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и..

публикувано на 20.05.24 в 15:07

Все повече дами искат да усвоят тънкостите на пчеларската професия

27 са курсистите, които тази година усвояват тънкостите на пчеларската професия, в първия и единствен засега у нас, Пчеларски университет. Тазгодишният цикъл на обучение започна в началото на годината и приключи миналата събота. За да се стимулират начинаещите пчелари се предлагат и стипендии, те са общо 10 за този сезон, има и 5 награди за..

публикувано на 20.05.24 в 13:21

Теодор Недев: Благодарен съм за четирите години в АУБ и в Благоевград

Теодор Недев е абсолвент от 30-тия випуск 2024-та на Американския университет. Преди броени дни, заедно със 196 бакалаври и 23 магистри, получи своята диплома. Бил е президент на Клуба по инвестиционен мениджмънт към АУБ за учебната 2022/2023 година, част е от младежката организация „България на младите“. От две години работи в Института за..

публикувано на 20.05.24 в 09:20

Европейска нощ на музеите в Благоевград

С удължено работно време, безплатен достъп до експозициите и богата програма, Регионалният исторически музей – Благоевград отбелязва Европейската нощ на музеите и галериите в съботния ден, на 18 май.  По традиция инициативата започна с така наречената "Малка нощ", чиято програма бе посветена на детската публика. Официалното й откриване стартира в 14:30 с..

публикувано на 18.05.24 в 17:44

Геймингът и поведенческото пристрастяване

Дигиталните зависимости са част от поведенческото пристрастяване, към което се отнасят още хазарта, пазаруване, гледане на порно и всички производни идващи от дигитални устройства. На това мнение е психолгът Георги Млеканов. Проблемът с пристрастяването към електронните игри е със задълбочаващи последствия  за развитието на младите хора,..

публикувано на 17.05.24 в 14:40

Край на рекламите на хазарт

От днес, 17 май,  влиза в сила забраната на реклами за хазарт във всички медии, както и наличието на билбордове в близост до учебни заведения. Новият закон за хазарта въвежда почти пълна забрана на рекламите на хазартни игри в телевизии, радиа и сайтове. Той бе обнародван на 14 май в „Държавен вестник“. Според новия закон  хазарта се..

публикувано на 17.05.24 в 14:10