Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Гоцев: Община Симитли е пример за качествени социални услуги

Община Симитли провежда дългосрочна политика за социалните услуги и дейности. Тя е начертана още в началото на 2010 година, когато залагахме тези услуги в общинските стратегии.

Сега има национална карта за социални услуги, в която за наша радост, защото ние се радваме на всяко нещо, което е добро за хората, ще разкрием още три нови социални услуги, а именно нови центрове от резидентен тип за възрастни хора, за лица с психични разстройства и за лица с деменция. Това заяви в ефира на Радио Благоевград Ивайло Гоцев, ръководител на звено „Заведения за социални услуги“ в община Симитли.

Той подчерта, че Община Симитли е пример за успешни и качествени социални услуги и е единствената в областта, която предлага толкова широкоспектърен набор от подобни дейности.

„В нашата община предлага 15 социални услуги, които обхващат най-рисковите целеви групи. Това е политика, която винаги сме следвали“, допълни Гоцев.

„През далечната 2006 година, когато започнах работа в Симитли, за мен беше най-важно да усетя, че има смисъл от всичко това. Тогава имаше само една разкрита услуга, а сега вече са 15. В системата на социалните дейности в Симитли работят 200 човека. Важно е да подчертая, че при нас няма текучество, напротив, хората намират реализация и път в живота“, допълни Ивайло Гоцев.

99 процента от хората, които започват работа в социалните центрове в Симитли, са завършили ЮЗУ „Неофит Рилски“ и университетът е на изключително високо ниво в подготовката на младите кадри.

„За нас е важно не само дипломата. Когато правим подбор на служители за нас е важно те да са сензитивни към уязвимите групи, защото социалната работа е преди всичко сърце“, заяви Ивайло Гоцев.

Целият разговор може да чуете в прикачения линк:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тютюн, 2024: По-малко като количество, но с екстра качество

Динамичното време през последните седмици няма как да не се отрази на тютюневата реколта. Припомняме, че заради опустошителната градушка преди няколко седмици в района на селата Дебрен и Рибново в община Сатовча, бе унищожена около 90 % от тютюневата реколта, но се оказва, че и горещините също са рискови за доброто количество и качество на..

публикувано на 25.07.24 в 14:30

Иван Христанов: Липсва превенция при борбата с горските пожари

Темата за горските пожари и реакцията на държавата и институциите, бе сред водещите акценти в предаването “Събуди деня”.  Иван Христанов, бивш зам.-министър на земеделието и лидер на ПП “Единение” коментира тежката кризисна ситуация с пожарите в страната.  „Почвите бяха сухи още в началото на годината. Водозапасеността беше ниска. Нямаше снежна..

публикувано на 24.07.24 в 11:24

Кабинет с третия мандат или поредни избори?

Възможен ли изход от политическата криза в последния момент? Защо не успяха да получат парламентарна подкрепа първите и вторите мандатоносители? Коя политическа сила ще получи третия мандат и какви са опциите за реализацията му? Какви са големите предизвикателства пред политическите партии в навечерието на все по-вероятните поредни предсрочни избори?..

публикувано на 24.07.24 в 11:12

Студенти разработиха проекти за възстановяване на парк „Хисарлъка“ на Кюстендил

Първокурсници от Университета по архитектура, строителство и геодезия по време на лятната си практика проучиха парк „Хисарлъка“ и разгледаха интересни обекти в Кюстендил, обследваха различни територии с потенциал, но и с проблеми вследствие на тяхното неподдържане през последните години. Учебната практика бе по предмета „Основи на архитектурното..

публикувано на 19.07.24 в 11:16

Община Самоков ще присъди стипендии на ученици и студенти

До 31 юли ученици и студенти с отличен успех и постижения в различни научни области могат да кандидатстват за стипендия от Община Самоков. За поредна година общината ще присъди 9 стипендии в подкрепа на даровити ученици от 8-ми до 12-ти клас и студенти, които се развиват успешно в областите природо-математически науки; хуманитарни науки;..

публикувано на 18.07.24 в 15:10

ПП-ДБ готови да върнат втория мандат за съставяне на правителство

Парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България" обяви на брифинг в парламента, че са готови да върнат втория мандат за съставяне на правителство неизпълнен. Решението дойде след срещи с представителите на другите парламентарни групи, които отказаха да подкрепят предложената от коалицията декларация за антикорупционно..

публикувано на 18.07.24 в 11:40

Александър Томов–син получи награда от международния фестивал „GOLDEN FEMI FILM FESTIVAL 2024“

Награда за своя филм „Господ е мой пастир“ получи възпитаникът на ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград Александър Томов-син. Наградата е за най-добър късометражен студентски филм. Лентата, с участието на актьора Калин Врачански, участва в тазгодишното издание на международния фестивал „GOLDEN FEMI FILM FESTIVAL 2024“. „Според мен Александър Томов в..

публикувано на 18.07.24 в 10:55