Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Струмяни с призив за финансова подкрепа и доброволци

Предвид сложната обстановка, развила се през последните дни в Малешевска планина и поради опустошителните размери на развилия се пожар, апелираме за финансова подкрепа, необходима за обезпечаване на екипите на терен – за храна, напитки, оборудване, консумативи и др., пишат на сайта на Община Струмяни.
Ще бъдат поставени кутии за дарения в брой в кметството в село Микрево и в деловодството на общинска администрация Струмяни.
Необходима е помощ в спешен порядък, нужни са и доброволци.


По публикацията работи: Ива Сеизова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 200 хиляди лева ще струва на данъкоплатците от Дупница организираният от “Възраждане” местен референдум за бъдещето на ВиК

217 000 лева ще струва на данъкоплатците от община Дупница организираният от ПП “Възраждане” местен референдум относно бъдещето на ВиК, което вече няма дейност.  План-сметката е изготвена от общинската администрация.  В сумата са включени 173 000 лева за възнаграждения на комисии и 44 000 лева за материали, информационна кампания, транспорт и др...

публикувано на 02.08.24 в 11:37

Един шведски самолет се включи в пожара в Пирин, другият - с технически проблем

Единият от двата шведски самолета се включи в гасенето на пожара в Пирин над село Сенокос, другият не лети заради технически проблем.  Очаква се един хеликоптер от авиобаза Крумово.  Припомняме, че 11 екипа на пожарната гасят пожара над Сенокос и над 70 служители на ЮЗДП, както и 20 доброволци. "Те са разположени по периметръра на пожара, който е..

публикувано на 02.08.24 в 10:51

ЮЗДП прекратява договора с фирма заради неизпълнени задължения

„Югозападно държавно предприятие“ ДП Благоевград прекратява договора за съвместно изпълнение на дейности по запазване и разнообразяване на дивечовия генофонд, неговото развитие и обогатяване, за съхранение на българската гора, горската фауна, за запазване на природната среда и екологичното равновесие, сключен с „БИО МАЙНИНГ“ АД поради вина на изпълнителя...

публикувано на 02.08.24 в 10:31

Регионалната библиотека в Перник отваря след мащабен ремонт

След повече от година Регионална библиотека „Св. Минков“ в Перник се връща към нормалния си ритъм на работа. Библиотеката, която спря да работи с читатели от средата на юни миналата година, заради мащабния ремонт на сградата на Двореца на културата, отваря отново врати за читателите си от 5-ти август. Времето, необходимо за възстановяване на работата с..

публикувано на 02.08.24 в 10:25

Доброволци от София на помощ на пожарникарите в Сенокос

Каквото се наложи това ще правим, следваме командите на пожарникарите, казаха доброволците от София, които дойдоха на помощ на огнеборците в Сенокос. Те са от столичното доброволно формирование, имат опит в гасене на пожари. Добре екипирани са, но не са с екип на формированието. С кубинки, които могат да издържат на пламъци, памучни панталони, маска за..

публикувано на 02.08.24 в 08:56

На няколко фронта гори пожарът при село Сенокос, екипи гасят локални огнища

От 05.00 часа тази сутрин пожарникари и над 70 човека от горските стопанства на територията на Югозападно държавно предприятие са на терен в борба с пожара при село Сенокос. По информация от инж. Благой Кишев, директор на Държавно горско стопанство – Симитли огънят е подминал махала „Димовци“. „Към момента говорим за типично горски пожар. Гори на..

публикувано на 02.08.24 в 08:27

121 години от Илинденско – Преображенското въстание

Днес ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Честванията ще започнат в 9.00 часа в двора на черквата „Въведение Богородично“ с панихида в памет на загиналите за свободата на България. От 9.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“ ще се състои ритуал по полагане на цветя...

публикувано на 02.08.24 в 08:25