Концерт за Деня на любовта и виното организират в МКЦ

Солисти на детски хор „Милка Стоева“ и танцови двойки на клуб по спортни танци „Бургас 1975“ ще представят в Младежкия културен център своя първи музикален и изпълнен с танци концерт. Той е посветен на Деня на виното и любовта. Събитието ще се..

публикувано на 09.02.21 в 15:38

Пътуващият Георги Баев в скици и рисунки

40 скици и рисунки на емблематичния бургаски художник Георги Баев показва за първи път пред широката публика изложба в галерията на булевард „Демокрация“№6 в морския град. Част от тях са спасени след пожара в ателието му през 1983 година. Сред..

обновено на 09.02.21 в 13:29
Кадър от филма Трансгресия (Transgression) на режисьора Вал Тодоров

Мария Бакалова е родена да бъде звезда

Наградите за бургазлийката Мария Бакалова, която само преди дни бе номинирана за "Златен Глобус", не свършват. Тя спечели отличието за актриса в поддържаща роля на Лондонските кинокритици за филма "Борат 2", съобщи "Гардиън". Тя измести в..

публикувано на 08.02.21 в 15:33

Бургаските археолози отбелязват професионалния си празник с изложба

По случай Деня на археолога (14 февруари), бургаският Археологически музей е подготвил любопитна изложба, която обединява традицията на виното, любовта към него и археологическата наука. Изложбата "Из мистериите на виното или как го пият в..

публикувано на 08.02.21 в 15:23
снимката е илюстративна

Три бронзови скулптури в Ямбол ще бъдат възстановени

Три бронзови скулптури в Ямбол ще бъдат възстановени и отново поставени на местата, където преди години ги помнят местните жители. Творбите са открити в стари складови помещения. В близост до стария екарисаж е намерена скулптурата „Перо” на..

публикувано на 08.02.21 в 12:17

Приключи записването за Киноклас Бургас

За трета поредна година Киноклас Бургас към “София филм фест на брега” ще предостави възможност на кинолюбители на възраст от 16 до 30 години да се потопят в света на киното и да участват в процеса на заснемане на филм като режисьори, оператори,..

публикувано на 07.02.21 в 17:34

Кукленият театър представя "Чук и Пук"

Представлението "Чук и Пук" играят днес в Бургаският куклен театър. Това е образователен спектакъл на тема "Хигиена на зъбките". Чук и Пук са двама лоши злосторници, за които чупенето, къртенето и развалянето на здравите зъбки е забавление. Една..

обновено на 07.02.21 в 08:24

Бургаският куклен театър с първа премиера за годината

Бургаският куклен театър е подготвил за своите зрители интересна програма за месец февруари. Ще се играе една от най - посещаваните постановки „Чук и Пук“, приказката "Тримата братя и златната ябълка" , а в навечерието на 1 март ще бъде разказана..

обновено на 05.02.21 в 10:48

Изложбата "Пътят към свободата" разказва за Освобождението на Бургас

Изложбата „Пътят към свободата“ представена в Бургаския исторически музей разказва чрез фотодокументални табла за руско – турската освободителна война. Чрез текстове, документи, снимки и гравюри е проследен хода на историческите събития,..

обновено на 05.02.21 в 09:16
Borat 2

Бургазлийката Мария Бакалова с номинация за Златен глобус (ОБНОВЕНА)

Пътят към голямото кино за Мария Бакалова, която стана първата българка, номинарана за наградата „Златен глобус“ за участието си във филма „Борат“ 2, започва от  Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ в Бургас...

обновено на 03.02.21 в 19:08