Инициативата "Поетични реплики" събира млади автори в бургаската библиотека

Четвъртото издание на „Поетични реплики” ще събере младите автори от бургаските гимназии, както и всички, които ценят поетичното слово днес от 18.00 часа, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.  Спазвайки идеята на формата, отново има зададен..

публикувано на 08.02.24 в 10:28

Благотворителен базар и концерт за лечението на Петя Русева от Карнобат

Благотворителен базар и концерт “Любов и Живот за Петя” се организира в Бургас в подкрепа на учителката Петя Русева. Той ще се проведе днес от 18.30 часа в Културен дом НХК. В концерта и базара ще вземат участие музикални изпълнители, танцови и театрални..

обновено на 08.02.24 в 09:31

Над 40 платна на проф. Илия Петров ще бъдат показани в БХГ „Петко Задгорски"

Националната художествена академия ще представи в Бургас през тази седмица  експозиция, посветена на големия български художник и дългогодишен преподавател в Художествената академия – проф. Илия Петров. В нея са включени произведения на..

обновено на 07.02.24 в 16:55

Колеги на Борислав Чакринов: "Борето е театърът и театърът е Борето"

Десетки приятели, колеги, хора на изкуството и общественици си казаха последно сбогом с директора на бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“ – Борислав Чакринов. Поклонението пред режисьора и дългогодишен ръководител на институцията събра..

публикувано на 07.02.24 в 15:34

Над 80 творби в третото издание на конкурса "Любовта е извор"

Приключи третото издание на литературния конкурс „Любовта е извор“, посветен на писателя Стоян Русев, Дядо Благо.   Тази година се навършват 160 години от неговото рождение. Инициативата се организира на малкотърновеца Димитър Кукузелов с..

публикувано на 07.02.24 в 10:25

Бойно знаме от дружините на Гарибалди в гостуваща изложба в Историческия музей

Изложбата "Аргонавти на свободата – Гарибалди и българите" беше открита  в историческия музей на Бургас. Тя е мобилна експозиция от Музея на Възраждането във Варна.  Гостуването й е посветено на 146 години от освобождението на града и..

публикувано на 06.02.24 в 15:24

Изложба на сливенски майстори ще бъде подредена в Бургас

Изложбата „Сливенски майстори-живопис и пластика“ ще бъде подредена в бургаската галерия „Ателие R“. Откриването на експозицията е на 7 февруари от 18.00 часа. В нея са включени творби на Антов Кънчев, Велин Динев, Живко Желязков, Кунчо Кунчев, Марин..

публикувано на 06.02.24 в 14:22

„Арт ателие“ отбелязва 13 години с "Кафе с претенция"

Със спектакъла "Кафе с претенция" на театър Българска армия, културната организация  „Арт ателие“ отбелязва 13 години от основаването си.  Равносметката показва, че за този период над 600 представления са гостували в Бургас и региона, а хората посетили..

обновено на 06.02.24 в 10:38

Постановката "Боряна" гостува в Бургас на 11 февруари

Постановката "Боряна" по Йордан Йовков на Драматичен Театър - Добрич гостува в Културен дом НХК в Бургас на 11 февруари. Режисьор е Стефан Спасов, а сценограф Димитър Митев. “Боряна” е история за краха на едно семейство... Сигурността и спокойствието на..

публикувано на 05.02.24 в 13:57

Светлозар Желев ще представи два сборника за любовта в Бургас

Днес в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъдат представени двата сборника на Светлозар Желев „Любовта за напреднали“. Събитието ще се проведе от 18:30 часа в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“. Светлозар Желев е съставител на..

публикувано на 05.02.24 в 12:39