"Ритуали на душата" - спектакъл в търсене на връзката между съзнание и тяло

Спектакълът „Ритуали на душата“ ще представи Танцова компания "ДЮН". Той се фокусира върху образите на дълбоко движение, в търсене на връзката между съзнание и тяло. Всъщност то разказва за практиката на срещата и сливането - Тяло и..

обновено на 09.04.21 в 09:28

Мария Бакалова получава почетен "Аскеер"

Мария Бакалова получава почетен "Аскеер" за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда. Решението е на управителният съвет на фондация "А`Аскеер". Отличията за постижения в театралното изкуство ще бъдат връчени от..

публикувано на 08.04.21 в 15:00
Михаил Вешим

Екипът на вестник "Стършел" се среща с бургазлии

Среща с екипа на вестник „Стършел“ предстои днес в зрителната зала на бургаската библиотека „Пейо Яворов“. Срещата е посветена на 75 години от основаването на хумористичния вестник и 100 години от рождението на бургазлията и хуморист Борис..

публикувано на 08.04.21 в 13:07

Захари Карабашлиев очарован от новата библиотека на Бургас

„Бургас е една красива история. Всяка година все повече ми харесва, винаги го давам за пример за модерен европейски град.“ Това сподели авторът на бестселъра „18 % сиво“ Захари Карабашлиев по време на среща със свои почитатели в Библиотеката...

публикувано на 08.04.21 в 12:36

Георги Бърдаров представя "Absolvo te" в Бургас

Писателят Георги Бърдаров представя новия си роман  "Absolvo te" днес в Бургас. Срещата е в градската библиотека на улица „Св. Св. Кирил и Методий" от 18.30 часа.  Основната тема на книгата е прошката, а сюжетът преплита две истории, свързани с..

публикувано на 08.04.21 в 10:43

Захари Карабашлиев представя "Опашката" в Бургас

Колко дни трае любовта, ако има опашка? Отговорът на този въпрос можете да получите лично от автора на романа „Опашката“ Захари Карабашлиев. Той ще представи новата си книга днес пред бургаска публика. Срещата е от 18.30 часа в новата градска библиотека...

публикувано на 07.04.21 в 10:00
Христо Фотев

Представиха филма „Озарение“, посветен на Христо Фотев

Документалният филм „Озарение“, посветен на творчеството на поета Христо Фотев, бе представен в новата градска библиотека на Бургас. Режисьор на лентата е Христо Симеонов, който е работил върху сценария заедно с Христо Димитров - Хиндо. Проектът е..

публикувано на 07.04.21 в 08:50
ГАЛЕРИЯ

24 бургаски художници представят „Провинциалисти” в София

24 бургаски художници - Атанас Атанасов, Атанас Стоянов, Анелия Николова, Божил Божилов, Венелин Шурелов, Георги Димитров, Георги Петков, Дарина Пеева, Димо Колибаров, Дора Славова, Женя Адамова, Иво Бистрички, Йордан Ангелов, Камен Калев, Любен Петров,..

публикувано на 06.04.21 в 11:05

Изложбата „LOVE & HATE” събира в колаборация четирима български художници

Четирима разпознаваеми български художници представят своите художествени произведения по темата за любовта и омразата. Изложбата „LOVE & HATE” събира в колаборация   автрските концепция на Иво Бистрички,  Илиана Манукова, Красимир Русев и..

публикувано на 06.04.21 в 10:45

Представят сборника с разкази "Недоказани убийства" на писателя Любен Петков

Сборникът с разкази "Недоказани убийства" на писателя Любен Петков, ще бъде представен на 7 април от 17 часа, в новата сграда на Регионалната библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. Заедно с книгата ще бъде показан и филма на Боян Папазов – „Ние..

публикувано на 06.04.21 в 10:32