Чудомировите "Нашенци" на гости в Бургас

Изложбата „Нашенци”, включваща оригинални акварела на големия наш писател и художник Чудомир гостува в Бургас. Тя е пълна възстановка на последната изложба на майстора, подредена от него самия, като своеобразна равносметка на живота му,..

публикувано на 16.03.21 в 09:30

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 15 март

Решението да се открие сезона на 1-ви май е добро, но прибързано. Така коментира  председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов. Очаква се по-добър сезон от миналата година, но все още няма изготвени правила за работа, уточни..

публикувано на 15.03.21 в 15:12
Мария Бакалова и Саша Барън Коен в сцена от „Борат 2“

Мария Бакалова с номинация за "Оскар"

Мария Бакалова е първата българска актриса с номинация за „Оскар“. Тя ще се състезава в  категорията за поддържаща женска роля за играта си в „Борат 2“. Бакалова бе първата обявена номинация днес в живо предаване онлайн от Лондон. Номинациите обявяват..

публикувано на 15.03.21 в 14:32
Розовият облак“ („The Pink Cloud“), режисьор Юли Жербазе

Бразилска, грузинска и унгарска истории са част от палитрата на 19-ия “София филм фест на брега”

“София филм фест на брега” за 19-а поредна година ще покаже на бургаската публика селекция от най-награждаваните филми през изминалата година. Днес представяме три филма от Бразилия, Грузия и Унгария на жени режисьори, които бургаските..

публикувано на 15.03.21 в 13:06

Отменя се спектакълът "Мариус Куркински на 50", който трябваше да се играе днес

Отлага се спектаклът “Мариус 50”, който трябваше да се играе днес в Държавната опера в Бургас, съобщават от организаторите.  Неподражаемият Мариус Куркински днес трябваше да представи сборен моноспектакъл, който включва части от всички свои..

обновено на 15.03.21 в 10:53
Гигантските маски в Ямбол

Изложба на гигантски кукерски маски в ямболското село Кабиле

Изложба на гигантски кукерски маски зарадва жителите и   гостите на ямболското село Кабиле. Експозицията е част от програмата на Маскарадния фестивал Кукерландия. Заради влошената епидемиологична обстановка, повечето мероприятия бяха отменени...

публикувано на 14.03.21 в 08:10
Златина Пантелеева, директор на НУМСИ

Онлайн изяви за патронния празник на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров"

Патронен празник отбелязва Националното училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров“. 13 март е рождената дата на големия български композитор. Годината е юбилейна за бургаското училище, което чества и 60 години от..

обновено на 13.03.21 в 12:42

Културното наследство на Българското Черноморие ще изучават в Бургас

Единствената в България магистърска програма на Националната художествена академия „Културно наследство на Българското Черноморие“ ще приема студенти от тази есен във филиала в Бургас. Това обяви доцент д-р Бойка Доневска, ръководител на катедра..

публикувано на 12.03.21 в 13:48
Кадър от филма

Допълнителни прожекции на филма „Петя на моята Петя“ на СФФ на брега

Допълнителни прожекции се предвиждат на филма "Петя на моята Петя" на "София филм фест на брега". Именно с тази лента  ще бъде закрито 19-то издание на фестивала. Прожекциите ще са на 27 март, от 11.00 и 13.00 часа, и ще се състоят отново в Културен..

публикувано на 12.03.21 в 12:07

Изложба „Селищна могила Бургас“ показва праисторията на района в Археологическия музей

Керамика и предмети от праисторически времена открити в проучена Селищна могила край Бургас могат да бъдат разгледани в експозицията на Археологическия музей. Това е най-древното селище, открито в рамките на съвременния град, разказа уредникът в..

публикувано на 12.03.21 в 09:55