Онлайн запознанствата – реални ли са хората, които срещаме?

Приложенията за онлайн запознанства са част от живота на съвременния човек. А с пандемията през последната година се превръщат и в единствения начин да срещаме нови хора. Флиртът в мрежата има и не малко подводни камъни. „Често хората се..

публикувано на 29.03.21 в 11:26

Часът на Земята обедини хиляди хора у нас в подкрепа на природата

И тази година Часът на Земята обедини хиляди хора у нас около каузата за опазване на природата. В контекста на пандемията с Covid-19 и в съответствие с въведените здравни мерки, отбелязахме световния празник на околната среда в дигиталното..

публикувано на 28.03.21 в 18:11

WWF отбелязва Часа на Земята с тематичен онлайн спектакъл

От Бразилия до Непал и от остров Мадагаскар до Европа – светът се подготвя да отбележи Часа на Земята . По традиция всяка последна мартенска събота точно в 20:30 ч. милиони хора от всички континенти ще загасят осветлението в домовете си за един..

обновено на 27.03.21 в 14:48

Снимат холивудска продукция в Морската градина и на Централния плаж

Холивудска продукция се снима в Морската градина на Бургас и Централният плаж. Филмът е драма със заглавие „Закуска в Бейрут“ и съвременен сюжет. Снимките в Бургас вече са готови, след като са започнали от януари. Продукцията се реализира от „Ню Бояна..

публикувано на 26.03.21 в 15:26

Онлайн концерт и йога за "Часа на Земята" тази събота

Часът на Земята – най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата Земя предстои тази събота. Тя се провежда в над 7000 града в 180 държави. Призивът е от 20,30 ч. до 21.30 ч. да изгасим светлините в домовете си...

обновено на 26.03.21 в 10:02
Вълчанов мост

Вълчанов мост се руши, има нужда от спешна консервация

Сдружение „Зелена Странджа“ алармира, че Вълчанов мост над река Резовска се руши. Историческата забележителност която е  построена за да свързва хората, сега ги разделя защото е на границата между България и Турция. От организацията с..

обновено на 25.03.21 в 09:18
снимката е илюстративна

В Ясна поляна чакат щъркела Толстой

22 семейства щъркели са избрали село Ясна поляна. Местните правят аналогия с някогашната толстоиска колония и ги чакат с нетъпление. Тази година обаче миграцията закъснява.  Щъркелът Толстой е емблемата на село Ясна поляна. Кръстен е на известния..

обновено на 23.03.21 в 11:05

Бургазлията Диян Костадинов планира първото магично шоу на Луната

Бургазлията Диян Костадинов планира първото магично шоу на Луната. Магът – менталист с близо 20-годишен опит е многократно награждаван, а като шахматен композитор има редица международни отличия. Костадинов участва в международен кастинг за да бъде..

публикувано на 22.03.21 в 12:44
Снимката е илюстративна

Зарибиха гребния канал в Ямбол

Поредно зарибяване беше извършено на гребния канал в Ямбол. Водоемът ще остане затворен до есента, когато ще започне да се използва за спортен риболов.  След като преди 5 месеца гребният канал беше зарибен с бял амур за да унищожи част от блатната..

публикувано на 20.03.21 в 16:54

Опознай Бургас със забавна игра за цялото семейство

Инициативата „Опознай Бургас“ представлява забавна игра, която включва посещението на 18 от най-интересните обекти в града. „Идеята се роди преди две години и се радва на голям интерес“, посочи Дафина Бобова, ръководител на Туристическите..

публикувано на 20.03.21 в 09:05