"Мисис Бургас" трябва да е харизматична и с борбен дух

Една "Мисис Бургас" трябва да бъде освен красива, отговорна, харизматична, сърдечна, добронамерена, с борбен дух.  Тя трябва да има времето и отговорността да застава зад благотворителните каузи, които по традиция конкурсът подкрепя. Това заявиха в..

публикувано на 06.09.20 в 16:16

Хартиените лодки в центъра на Бургас

Даниела Пенова е завършила "Моден дизайн" в Академията, а в момента изработва различни сувенири и бижута. Основен елемент в тях е хартиената лодка, която с времето се превръща в нейна запазена марка. Като своебразен оазис сред тълпите от..

публикувано на 06.09.20 в 15:00

Ути Бъчваров ще готви миди, а докторите на Царево - рибена чорба (ОБНОВЕНА)

За десета поредна година на южното ни Черноморие предстои нещо много вкусно – станалият вече традиционен Рибен фест. Домакин на събитието е Царево, където на 6-ти септември ще ни нагостят с рибена чорба, миди и още морски ястия. Тази година..

обновено на 06.09.20 в 09:11

Созопол отново е домакин на Фестивала на старите занаяти и изкуства

За трета поредна година в Созопол ще се проведе АРТ Изложба- базар "Фестивал на старите занаяти и изкуства 2020". Той започва от днес и ще покаже красотата, блясъка и непреходността на българските занаяти и изкуства. Ще ги представят  гостуващи..

обновено на 04.09.20 в 09:36
архив

Хиляди птици нощуват около бургаските езера в края на лятото

Хиляди птици нощуват около бургаските езера в края на лятото. Есенната миграция започна още през август и ще продължи до края на октомври. В момента над Бургаския залив най-масово преминават ятата от бели щъркели и розов пеликан, след тях ще долетят..

публикувано на 03.09.20 в 12:27

Напълно разкриха кулата-донжон в крепостта Русокастро

В края на месец август беше изцяло проучена кулата-донжон в замъка на средновековния град Русокастро. Тя е дълга 16 и широка 11 метра. По план е шестоъгълна. Стените й са широки 1.9 метра. Според проучвателите кулата е построена в края на XIII..

публикувано на 03.09.20 в 11:49

Дами със сериозни професии се отправят към короната на Мисис Бургас

Коя е най-красивата омъжена бургазлийка за 2020 – та година ще стане ясно на 17-ти септември. Тогава в Конгресния център в Бургас ще се проведе петото издание на традиционния конкурс за красиви омъжени жени. Традиционно Мисис Бургас се..

публикувано на 02.09.20 в 12:54

„Изгрев парк фест“ще предложи в петък игри, забавления и изкуство

Фотоизложбата "Лято в рамка" ще бъде открита  на 4 септември, петък, от 16.00 часа в парка на бургаския комплекс "Изгрев" През целия месец август фотоконкурсът рамкира летни спомени. 159 фотографии от Бургас, Ахтопол, Благоевград, Варна, Дряново,..

публикувано на 02.09.20 в 11:30

"Teen Boom Fest" от петък в Бургас

Най-голямата фен среща на младежи и техните тийн идоли предстои в Бургас, този петък и събота /4 и 5 септември/ от 16.00 часа на Морска гара. Най-добрите интернет артисти - влогъри, тиктокъри, инстаграмъри и ютубъри, ще раздават автографи на своите..

обновено на 01.09.20 в 10:08

Стиховете на Пейо Пантелеев оживяват прочетени от Стефан Диомов

Стефан Диомов рецитира стихове на големия поет и музикант Пейо Пантелеев, който ни напусна в началото на тази година. Във видео композиторът чете стихотворението "Кой ще ми каже ...". То е съкровен и личен подарък на поета към своя приятел.  Клипът..

публикувано на 29.08.20 в 14:40