„Земя на номади“ с „Оскар“ за най-добър филм, Мария Бакалова не успя да спечели

Филмът „Земя на номади“ е големият победител на тазгодишната церемония по раздаването на наградите на американската филмова академия. Той беше обявен за най-добър филм, режисьорът му Клоуи Чжао също получи „Оскар”, както и Франсис Макдорманд за най-добра..

публикувано на 26.04.21 в 08:18

Сюлбие Ямак изработва прекрасни сапунени цветя и букети

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ , в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а..

публикувано на 25.04.21 в 15:54

Мартин Саров от София изработва декорация и сувенири от дърво

Мартин Саров е от София и е един от творците, които участват в Пролетния базар на занаятите и изкуствата в Бургас. Той е превърнал хобито си в основно занимание, когато заедно със свой приятел основават фирма, в която изработват..

публикувано на 25.04.21 в 14:24

Мария Кирякова: Играчките, които плета, изработвам с много любов

Мария Кирякова от 5 години се занимава с плетенето на играчки, детски дрешки, шапки, шалове. Тя разказва, че обича да плете от малка и е сбъднала своя мечта като е превърнала плетенето в свое основно занимание. Жабчета и..

обновено на 25.04.21 в 13:49

В Морската градина боядисват пейки

Община Бургас продължава да поставя тази пролет нови беседки на различни места в Бургас. Две от тях вече са в Морската градина. Заедно с тях са поставени и 10 нови кошчета за отпадъци. Започнаха дейностите и по  пребоядисване на пейките, както и..

публикувано на 22.04.21 в 10:55

На 22 април е осветено знамето на Априлското въстание

На 22 април през 1876 в Панагюрище е осветено знамето на Априлското въстание. То е изработено от Райна княгиня. Райна Футекова е само на 20 години, главна учителка в Девическото училище в Панагюрище, когато Георги Бенковски ѝ предлага да ушие знамето на..

публикувано на 22.04.21 в 09:29

Тридневен базар с кауза организират от "Движение на българските майки" - Бургас

"Движение на българските майки" – Бургас организира Великденски   благотворителен базар. Той предстои в края на тази седмица, в дните 23, 24, 25 април на пл. “Тройката”. Проявата цели да събере средства за деца в неравностойно..

публикувано на 21.04.21 в 15:55

Пролетен базар на изкуствата и занаятите събира над 50 творци в Бургас

Пролетен базар на изкуствата и занаятите ще се проведе от 22 до 25 април на алеята пред експозиционен център Флора. Над  50 творци, занаятчии и производители от цялата страна ще вземат участие. Ръчно изработени бижута, играчки, сувенири,..

публикувано на 21.04.21 в 11:13

Рок група "Лунапарк" се вдъхнови от Петя Дубарова

"Лунапарк“ е проект на китариста Кирил Божков. Обща творческа визия споделят още Атанас Павлов, който е фронтмен, Цветан Ангелов - китара, беквокал, Николай Дарадидов – бас и Мирослав Шиндаров – барабани. Всеки от тях е свирил и в други..

публикувано на 21.04.21 в 08:00

Нова общинска кампания събира „Книга за баба и дядо“

Община Бургас дава начало на една нова инициатива - „Книга за баба и дядо“. Идеята е да се даде възможност на бургазлии да направят малък жест към пенсионерските организации в града. Затова нека всеки, който желае, да предостави от личната си библиотека..

публикувано на 20.04.21 в 12:52