Миро отбеляза 4 години брак в Бургас

"Каква прекрасна вечер! Благодаря ви, че я споделяме заедно." Така Миро приветства публиката на Морска гара в първата вечер на Burgas Rock & More. Звездата обяви, че вечерта за него е специална, защото е в Бургас с половинката си Елица и отбелязват 4..

публикувано на 28.08.20 в 22:45
Нос Чироза

Уникални стъклени съдове са открити при подводните проучвания в залива на Ченгене скеле

Уникални стъклени съдове са открити при подводните проучвания край нос Чироза. Това е нов археологически обект, където учени работиха за първи път през това лято на сушата и под водата. Екипът е от Националния исторически музей, Бургаския музей..

обновено на 28.08.20 в 09:50

Избираме Мисис Бургас 2020 в новооткрития конгресен център в средата на септември

Конкурсът за красота Мисис Бургас 2020 ще проведе на 17-ти септември в Конгресен център- Бургас. Това е петото издание на традиционния конкурс за красиви омъжени жени. Традиционно Мисис Бургас се провежда в навечерието на Благовещение, но тази година..

публикувано на 25.08.20 в 11:53

Предстои петото издание на конкурса "Мисис Бургас 2020"

Гергана Къчева и Анна Василева са сред участничките в предстоящия конкурс „Мисис Бургас 2020“. През септември ще се проведе петото му издание, което трябваше да се състои по – рано, но беше отложено, заради коронавируса. 15  са одобрените..

публикувано на 23.08.20 в 15:53

Бургазлийка плете чанти от естествени материи

Вече почти 10 години бургазлийката Кристияна Минкова плете чанти. Научила се е от баба си когато е била още дете, но по-активно започва да плете след като се ражда сина й. Сега участва в почти всички бургаски фестивали и изложения за ръчно творчество и..

публикувано на 23.08.20 в 14:35
Бела Бенова

Бела Бенова – сладкодумният разказвач на истории за морски фарове

Книгата "По пътя на пулсиращата светлина" и изложба с фотографии на фарове под надслов „Дом на светлината“ представя Бела Бенова на остров „Света Анастасия“ . Гостуването й там започна по повод 15 август – празника на острова и продължава..

обновено на 23.08.20 в 13:18

Виненият фестивал „Дионисиеви дни" започва в петък в Царево

Четвъртото издание на Винен фестивал „Дионисиеви дни“ в морския град започва на 21 август и ще продължи три дни.  Изложението и през това лято ще бъде в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица „Хан Аспарух“.  И през тази..

публикувано на 20.08.20 в 11:19

Скейт, уиндсърф, полети с парапланер, островни приключения в екстремния уикенд в Бургас

Бургас ще е домакин на единственото скейт състезание в Европа този сезон - Burgas Skate Open 2020. Екстремните предложения  включват още плажни спортове и партита, уиндсърф регата, полети с парапланер, островни приключения и концерти.  Това ще се случи в..

публикувано на 19.08.20 в 12:44

С късметчето към кафето можете да спечелите посещение до атракциите на Бургас

Закачка с късметчетата за кафето е част от кампанията на Община Бургас за популяризиране новата визия на туристическия бранд. Кампанията включва интересна игра с награди, която е насочена към любителите на ободряващата напитка. Нейни посланици са..

публикувано на 17.08.20 в 16:23

Синеока красавица в Зоопарк Бургас, как да я кръстим

Най-новият обитател на Зоопарк Бургас е очарователно конче на 6 месеца от породата Тинкер. То впечатлява с невероятните си сини очи и грациозна осанка, с дълги крака. Красивите и интересни коне от породата Тинкер водят началото си от хибрид от..

публикувано на 17.08.20 в 09:32