Мечти в небето

Калин Барзов  представя в книгата си  „Follow me…” периода на българската гражданска  авиация  от 1969 година  в продължение на четири десетилетия.  Дългогодишното развитие и  успехите на летищата в София и Бургас , насоките за създаването на..

обновено на 19.03.21 в 15:31

Часовникът спря след гръмотевичните бури снощи

Един от символите на Бургас - Часовникът е пострадал след гръмотевичната буря снощи. От пресцентъра на Община Бургас информират, че стрелките му са замръзнали на 22.55 часа.  За щастие, механизмът не е пострадал, така че по обед Часовникът ще..

публикувано на 16.03.21 в 10:24
Снимка: архив Хакатон Бургас

Разработват приложение за градската среда след хакатон за изкуствения интелект в Бургас

Първи онлайн хакатон на тема „Изкуствен интелект за града“ ще се проведе в Бургас . Организатори са Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, ИТ фирми и Община Бургас. По време на хакатона ще бъде разработена идея за..

публикувано на 15.03.21 в 14:47

Валери Славчев от "Хоризонт" издава роман "Няма време, трябва да се обичаме"

Валери Славчев, вокалистът на група Хоризонт е пред завършването на първия си роман „Няма време, трябва да се обичаме“. Позитивен, усмихнат и откровен той споделя, че обича да изразява себе си и чрез писане. Автор е на онлайн сборник..

публикувано на 14.03.21 в 16:27

Работилничка "Бисквитките" - бутикови сладки с кауза

Бисквити във форма на цвете, на сърце, с ядки или плодове, подходящи за повод или без повод правят хора с увреждания в Работилничка „Бисквитките“ в Казанлък. Това е социално предприятие на Сдружение "Бъдеще за децата" ...

публикувано на 14.03.21 в 15:41

Кристия Тодорова - творец, майка и преподавател с голямо сърце

Кристия Тодорова е  млад творец, щастлива майка и талантлив художник. Тя е носител на наградата „Млад художник за 2020“ на Дружеството на бургаските художници. Майка е на момченце, което скоро ще стане на 3 годинки, а от скоро тя е и..

публикувано на 14.03.21 в 14:14
БНР БУРГАС - БЛИЗО ДО ВАС!

Слушател на БНР Бургас посвети стихотворение на медията

Атанас Пенев е слушател на общественото радио, който посвети стихотворение на нашата медия. Използвал е слоганът на БНР Бургас. Озаглавил го е "БНР Бургас - близо е до нас": "БНР Бургас, близо е до нас.  С актуални новини и песни от..

публикувано на 09.03.21 в 18:07

Дефилетата на "Кукерландия" на открити пространства без прекалена близост

Маскарадният фестивал „Кукерландия“ ще се проведе в периода 12-14 март 2021 г., под Патронажа на Министерство на културата. О рганизатори са общините „Тунджа“ и Ямбол.  Кукерските традиции са живи, защото са предавани с много любов от поколение на..

публикувано на 08.03.21 в 15:50

"Опознай Бургас" се завръща с нови предизвикателства

Забавната и любознателна инициатива „Опознай Бургас“ се завръща отново, предизвиквайки малки и големи да се разходят до най-големите градски забележителности и да спечелят награди. При посещение на всеки три туристически обекта ви очакват подаръци -..

публикувано на 08.03.21 в 14:16
Читателите ще могат да резервират книги от новата бургаска библиотека

Бургазлии ще могат да резервират книга от вкъщи

Бургазлии ще могат да резервират и презаписват книги от своя дом. Тази възможност предоставя новата Регионална библиотека „Пейо Яворов“. Там  бе инсталиран нов софтуер с много функционалности, които ще улесняват работата на библиотечните работници...

публикувано на 05.03.21 в 10:29