Димитър Николов: Тео Ушев вече е голям приятел и почитател на Бургас

Снимките на пълнометражния филм на световноизвестния Теодор Ушев на бургаските солници продължават и днес. Това ще е първият български фантастичен филм - антиутопия с работното заглавие “ф1.618“. Продукцията е Българско-Канадско-Френска...

публикувано на 15.09.20 в 17:14

Излезе от печат четвъртото издание на "Приказни истории с БНР Бургас"

В първия учебен ден БНР Бургас представи официално  четвъртото издание на книжката „Приказни истории с БНР Бургас“ . Т я е резултат от IV конкурс "Създай книга с БНР Бургас". В него са включиха момчета и момичета от цялата страна, на възраст от 5..

обновено на 15.09.20 в 16:26

Офелия Жекова: Правя ароматни свещи с много фантазия, любов и четене

Офелия Жекова   е бургазлийка, която прави невероятни ароматни свещи, това е нейното занимание от 4 години. Тя създава и прекрасни сувенири от различни материали и споделя, че в тези занимания е успяла да намери себе си...

публикувано на 13.09.20 в 16:34
Катерина Паличева и Таня Христова

Таня и Катерина - най - младите участнички в конкурса за красота "Мисис Бургас 2020"

Дългоочакваният конкурс за красота „Мисис Бургас 2020“ предстои през следващата седмица. Това ще е петото му издание. 14 са претендентките за короната на най – красивата омъжена бургазлийка, които бяха одобрени след предварителен кастинг...

обновено на 13.09.20 в 16:03

Избират с конкурс най - вкусната рибена чорба в Бургас

Най-добрата рибена чорба на Бургас ще бъде определена днес по време на Фестивала на рибата и виното. Конкурсът се провежда за втора година, а идеята на организаторите е той да се превърне в традиция. В конкурса могат да се включат заведения от..

публикувано на 13.09.20 в 08:39

"Шарено с Калина" тръгва по БНР - Бургас

Ново предаване започва в ефира на БНР - Бургас. „Шарено с Калина“ ще звучи всяка събота от 15 до 18 часа. Ще включва голям кръг от теми, включително музикални новини, предложения за пътуване, любопитни факти, лайфстайл и гурме. „Животът е шарен и..

публикувано на 11.09.20 в 16:15

Още едно младо семейство с дарение към УМБАЛ Бургас

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир Колеви призоваха гостите си, вместо да им купуват букети, да отделят средства за подкрепа на  Отделението..

публикувано на 11.09.20 в 13:09

В четвъртък откриват артистичния подлез до Механото

Подлезът в района на трите големи професионални гимназии - ПГСАГ "Кольо Фичето", ПГМЕЕ и ПГТ "Проф. Д-р Асен Златаров", който бе преобразен в истинско произведение на изкуството от бургаския визуален артист Красимир Марчев , ще бъде открит утре,..

публикувано на 09.09.20 в 17:17

Бургаският вестник "Черноморски фар" празнува 100-годишен юбилей

100-годишен юбилей празнува бургаският вестник "Черноморски фар". Преживял преврати, войни, режими, той продължава да отстоява журналистиката и публицистиката.  Вече един век вестникът е прозорецът на бургазлии към случващото се в региона, оставя трайна..

публикувано на 09.09.20 в 11:26
архив

Продължават проучванията в някогашната римска колония Деултум

Част от сграда, с богата декорация откриха археолози в римската колония Деултум. Екипът е ръководен от доц. д-р Христо Прешленов от Националния археологически институт към БАН, който от 15 години извършва проучвания в археологическия..

обновено на 09.09.20 в 10:39