Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Близнашки: КС се дискредитира в желанието си да реши въпроса в полза на Пеевски

Снимка: БГНЕС


Конституционният съд обезмисли обсъждането на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това каза за предаването "Преди всички" конституционалистът професор Георги Близнашки. За незаконосъобразното решение на народните представители той коментира:

С второто си решение Конституционният съд на практика напълно обезмисли избора на Пеевски и полагането на клетва пред НС. Самият факт, че НС е постъпило незаконно като е отменило своето предходно решение, вече няма никакво значение. Нагазили са в блатото до шия, както се казва и каквото и да решат от там нататък няма особено значение.
Конституционният съд беше дискредитиран в това огромно желание да реши въпроса в полза на Делян Пеевски. Второто решение на КС отразява гледната точка не на кой да е, а на Васил Мръчков - последният главен прокурор на комунистическия режим. Абсурдни решения, едно след друго.

На въпрос кой в крайна сметка ще излезе победител от този  спор, професор Близнашки отговори: Обичайният победител е предварително известен. Това е олигархията. Тя налага волята си. Олигархията мачка нацията по един примитивен начин.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44