Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минчо Спасов: Съдебната власт носи отговорност за това, че има безотговорност в държавата

Снимка: БГНЕС
  Докладът ни казва, че не само че не сме направили крачка напред, което се очакваше от нас, но сме направили две крачки назад, коментира в предаването "12+3" бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов.

В доклада се виждат остри критики към българската администрация, които са свързани с корупцията и оттам произтича разочарованието на нашите партньори от провалите на БОРКОР, на управлението и провалите в намаляването на корупцията
, каза още той.

Минчо Спасов посочи, че в доклада има много тежки думи към ВСС:

Те, разбира се, са свързани с неговото конституиране и политическите сделки при това конституиране. Но не бива да хвърляме цялата вина върху политиците, защото политиците са отражение на всички нас, обикновените хора./…/ Съдебната власт за мен е носител на отговорността за това , че има безотговорност в държавата.

Минчо Спасов е убеден, че съществува запис на разговор между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков:

Аз нямам нужда от запис, за да съм уверен в дълбоката връзка между Георги Първанов и Бойко Борисов. Бях много впечатлен от думите на ген. Бриго Аспарухов, който лично ми каза, че Борисов е доведен при него от Георги Първанов през 2001-ва година и едва след това го е завел при Царя. /…/ Друго доказателство е случаят „Мишо Бирата“.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44