Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Петрич: Идната седмица медицинските сестри от отделението за хемодиализа ще получат заплати

Медицинските сестри от отделението за хемодиализа на болницата в Петрич ще получат забавените си заплати до края на месеца, каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" кметът на Петрич Вельо Илиев. Лекарите в здравното заведение са говорили с четиримата лекари от детското отделение, които заявиха, че напускат.

Дали специалистите ще останат на работа, зависи от добрата им воля. Една от причините да обявят напускането си е свръхнатовареност. Ако те напуснат, това ще се отрази на работата на другите отделения в болницата, които имат отношение към децата, допълни кметът и допълни, че ще се търсят варианти.

Запор на сметките на болницата, наложен от фирма, на която здравното заведение дължи пари, е в основата на финансовото затруднение, изтъкна кметът и допълни:

Не мога да гарантирам нищо, защото не знам какво е мнението на фирмите - кредиторки в случая. Но с тези, най-големите, се водят преговори от страна на главния лекар и в момента има представени споразумения, които ще се разгледат в Общинския съвет и на база на тези споразумения ще направим всичко възможно да удовлетворим голяма част от желанията им.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44