Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сарафов: Проверяваме дали Цветан Цветанов е бил подслушван

Снимка: БГНЕС

Не бих могъл да направя друг коментар на думите на адвокат Менко Менков, освен това, че той в крайна сметка е адвокат и изработва своя хонорар, каза пред "Хоризонт" заместник главният прокурор Борислав Сарафов

Така, както го изработва, защитавайки и други обвиняеми подсъдими, например братя Галеви. Всъщност всеки един адвокат се храни от своите клиенти и в това няма нищо лошо. В рамките на неговата защитна линия той би могъл да твърди всичко. По отношение на конкретния казус, аз не познавам всяко едно дело в държавата. Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов за нас е обвиняемият Цветан Цветанов, лицето с три висящи дела и нищо повече. Дали е политик или не - прокуратурата не се интересува от това нещо. 

Сарафов обясни, че е по-запознат с делото за СДОТО.

Но не забравайте, че всяко едно СРС се разрешава само и единствено от съда. Ако е имало искане за СРС, то е отправено от наблюдаващия прокурор, разрешено е от съдебен орган и след като не е дало резултат е прекрането по съответния ред.

Той беше категоричен, че по делото за СДОТО не е имало искания за подслушване нито за Цветанов, нито за други хора. 

Това дело също е приключено и обвинителният акт скоро ще бъде внесен в съда.

Заинтригуван съм и ще проверя, предполагам до края на деня или утре - каза Сарафов по повод наказателното производство, за което става дума. След това  каза, че ще отговори на въпроса дали прокуратурата е поискала подслушване на Цветанов, след като направи проверка.

Чуйте интервюто в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44