Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аднан Хускич: Протестиращите в Босна нямат какво да губят

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Политическата система в Босна е известна със своето високо ниво на корумпираност и липсата на отговорност на политическите елити, каза в интервю за "Хоризонт" анализаторът от Босна и Херцеговина Аднан Хускич. Според него  протестите в бившата югославска република са нещо, което се е очаквало да се случи от дълго време.

Само не се знаеше какво ще подтикне този тип процеси в Босна и Херцеговина и кога ще се случат нещата. Сега процесите вече взимат все по-директна форма на критика към властта в Босна, която вече 20 години държи като заложници обикновените граждани в страната. От една страна, част от тези политици натрупаха много голямо богатство, като по този начин напълно бе разорена икономическата и социална карта на Босна и Херцеговина. Така имаме висока безработица, достигаща повече от 40 процента. Усещането, че в икономически план нищо не се случва, контрастира с високите заплати в обществения сектор, което прави общата картината много напрегната. Хората, които са на улицата днес, нямат какво да губят. За тях няма друга алтернатива, освен цялата система, която съществува в Босна, да бъде разрушена.

Чуйте разговора от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44