Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой приветства споразумението в Укарйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой приветства споразумението в Укарйна и го определи като необходим компромис за начало на политически диалог. По думите му този диалог е единственият демократичен и мирен път за изход от кризата, причинила толкова страдания и кръвопролития.

Сега отговорност на всички страни в конфликта е да проявят кураж и да превърнат думите в дела - в името на бъдещето на Украйна, гласи изявлението на председателя на Европейския съвет. Той подчертава, че за споразумението са допринесли усилията на външните министри на Франциия, Германия и Полша, както и на върховния представител за външната политика и сигурността Катрин Аштън и на комисаря по разширяването Щефан Фюле.

Европейският съюз остава в готовност да подкрепи Украйна, заявява още Херман ван Ромпой.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Украинският президент и опозиционните лидери подписаха споразумението за изход от кризата

Украинският президент Виктор Янукович и тримата главни опозиционни лидери подписаха споразумение за слагане на край на продължилата три месеца криза, при която загинаха близо 100 души, съобщиха световните агенции. Днес беше подписано споразумение..

обновено на 21.02.14 в 17:46
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44