Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейсал Ал Адуани: Има перспективи за разширяване на икономическото сътрудничество между Кувейт и България

Снимка: Посолство на Кувейт в България
50 години след установяването на дипломатическите отношения между Кувейт и България, те са образцови и се характеризират с взаимно уважение и градивно и положително сътрудничество в интерес на двете приятелски страни.

Това каза в интервю за предаването „12+3“ Негово Превъзходителство Фейсал Ал Адуани - посланик на Държавата Кувейт у нас.

Българо-кувейтските отношения обхващат абсолютно всички области - икономика, политика, инвестиции, туризъм, култура, всичко. Има широки перспективи за разширяване на икономическото сътрудничество между нас, а и двете страни имат  планове и визия за укрепване на икономическите, търговските и инвестиционните отношения. Имаме пътна карта за бъдещето на тези отношения през тази година.

Запитан дали сблъсъкът между „Мюсюлмански братя“ и светски настроената част на Египет може ли да повлияе върху цялостната стабилност в Близкия изток, дипломатът заяви:

Оптимист съм, че нещата в Египет се развиват към стабилност в бъдеще. Има и пътна карта, одобрена от египетското правителство за излизане на страната от кризата и връщане към нормалното си състояние, за постигане на стабилност и благоденствие за египетския народ.

Според посланикът на Кувейт преговорите между Израел и палестинските власти могат да доведат до разрешаване на основния близкоизточен въпрoс:

Държавата Кувейт подкрепя всички мирни усилия за разрешаването на близкоизточната криза и решаването на палестинския проблем на основата на решенията на международното право и на Арабската лига по въпроса. Ние призоваваме международната общност да упражни активната си роля в оказването на натиск върху Израел да изпълнява решенията на международното право и да се създаде напълно суверенна и независима палестинска държава със столица Йерусалим. 

Интервюто можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44